søndag den 10. juni 2018

Ratsherrn Limited 2017 Lazy in Red

Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 33 cl. flaske.

Tysk mikrobryggeri oprettet i 2010 og siden 2012 lokaliseret på Lagerstraße/Schanzenhöfe, tæt på Hamburgs centrum. Består foruden bryggeriet af spisested, mødelokaler, mikrobryg indkøb mm.

Fra etiket:
Nej, Lazy in Red er ikke et nyt hit af Chris de Burgh, men en rigtig rød IPA fra Hamburg. Den imponerer med vidunderlige noter af røde bær og andre frugter - det gør, at du vil have mere. Det ville selvfølgelig ikke være en ægte IPA, hvis ikke en anstændig humle mængde blev tilsat bagefter. Så gør det som dovendyr, bare hæng ud og forkæl dig selv med denne fine øl.
Svagt skum. Aroma af fyrrenåle, karamel, citrus, krydderier og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let ristet malt, går over i nød, fyrrenåle, citrus, krydderier og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter

"Tørhumlet, Amerikansk Red IPA" hvilket selvfølgelig ikke findes som officiel ølgenre. Ganske mørk med tydelige noter af nød og ristet malt, blandet med tyske og amerikanske humler, endda med IPA-genre mismatch gærsmag sidst i smagsforløbet. Både bitterhed eller aromahumle styrke er i den mindre kraftige skala blandt am. IPA'ere, til gengæld har den så førnævnte uklassiske egenskaber. Det fungerer såmænd nogen lunde - i hvert fald med én, hvorefter jeg så nok helst vil ha' en rigtig, velhumlet IPA. 4 glas!

Bryggeri: Ratsherrn Brauerei
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt (Res X, Chokolade), humle (Topaz, Centennial, Chinook), gær
ABV: 6,7%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar