onsdag den 20. juni 2018

Gulden Spoor Tripel


Købt for 1,40 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Brouwerij Gulden Spoor startede i 2003 i landsbyen Gullegem, nordvest for Kortrijk, i en nedlagt lade. Bryggerne Kim Olievier og Björn Desmadryl brygger efter gammel håndværks tradition og lokalt dyrkede råvarer. Årlig kapacitet på 1500 hL.

Bryggeriets beskrivelse:
GULDEN SPOOR TRIPEL er en kobberfarvet bryg med et uimodståeligt cremet skum.

Denne tripel har sin unikke smagsoplevelse takket være et godt raffineret valg af urter for at skabe et afbalanceret humlearoma med et kompleks aroma.

Øllen har en fuld smag og en behagelig alkoholglød i munden. Følelsen af urter følger med en blid bitterhed, der resulterer i en intens udvikling af smag.
På grund af samarbejde mellem bitterhed, sødme og urter gør Gulden Spoor Tripel en perfekt match til de fleste fisk og kødretter.
Mellem, fintmasket og blivende skum. Aroma af citrus og krydderier (peber, koriander). Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af let biiter malt, går over i citrus og krydderier (peber, koriander). Svagt humlet, let bitter, tør.

Temmelig kraftige og dominerende citrus - gætter på tilsatte søde appelsinskaller, ligeledes pænt med tilsatte koriander samt lidt peber der måske kommer fra gæren. Det ligner en kraftig wit, blot med ganske pæn tørhed i slutningen af smagsforløbet. Interessant med start af sød appelsin og tør afslutning, det gør den dog ikke til en trippel i topklasse. Savner klassiske gærnoter og kraftigere maltsmag, der i dette tilfælde ikke forekommer så kraftig. Frisk og letdrikkelig med snigende alkohol. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Gulden Spoor
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, krydderier, humle, gær
ABV: 8 %
Bitterhed: 30 EBU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar