Bryggeriets beskrivelse:
Basalt er en øl, der normalt kun kan købes på Restaurant Basalt, men vi har fået et bryg i overskud, som vi synes skal komme vore gode faste kunder til gode.
Basalt er en såkaldt "American Wheat" af type på 4,9%. Brygget med 30% hvedemalt, men gæret med en almindelig ale-gær, har den ikke nær samme udprægede gærkarakter som tysk Hefeweizen, men minder mere om en mild udgave af en American Pale Ale - humlet som den er med Simcoe, Cascade og Citra - med et lille skud tørret appelsinskal for ekstra friskhed. Særdeles letdrikkelig.
Mellem skum. Aroma af karamel og krydderier. Svagt karboneret, ufiltreret.
Smag af let bitter malt, går over i karamel og krydderier. Mellem humlet, let bitter, let tør.
Noget mørkere end forventet med en lige så uventet karamel og kogende urt aroma, der går igen i smagen. Dominerende krydderi og karamelsmag med citrusnoter i baggrunden. Heldigvis alt behagelig let bitter og let tør. En blanding af Amerikansk Pale Ale/Brown Ale med 30% hvede? Joh, men efter overraskelsen har lagt sig, ganske behagelig og blandingen fungerer med fint balanceret bitter- og tørhed. 4 glas!
Bryggeri: Amager Bryghus
Øltype: Amerikansk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle (Simcoe, Cascade og Citra), gær
ABV: 4,9 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar