søndag den 3. juni 2018

Klets Extra Hop Limited Edition

Købt for 1,82 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Fantombryggeri fra Moorslede, startet i dec. 2012 af tre venner, Chris Bruynooghe Chris Callewaert og Brecht Dumoulin. De mødtes under studier i Gent og det viste sig, de alle havde interesse for øl. De startede hjemmebryg i 2010.

Bryggeriets beskrivelse:
Begrænset udgave, tørhumlet med belgisk Cascade og Amerikansk Citra humle.
Fra etiket:
"Mere humle, mere glæde" sagde bondemanden og så bryggede han Klets Extra Hop. I begyndelsen af kogeprocessen tilsatte vi humle for at øge bitterheden, blev gentaget senere for at tilføje smag og aroma. Ekstra humle blev tilsatgennem lagringsperioden for at skabe en frisk, frugtig og humlet smag. Aromahumlet med Opal, Smaragd og Citra, tørhumlet med Saphir og Citra. Nyd den!
Svagt skum. Aroma af citrus, krydderier og lidt frugt fra gær. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, krydderier og lidt frugt fra gær. Kraftigt humlet, let bitter.

Typisk belgisk IPA med godkendt aromahumlestyrke og høj alkoholprocent men knap så meget bitterhed og maltfylde som de amerikanske udgaver. Forskellige citrusnoter dominere med en anelse krydderier i baggrunden, præcis som med Klets Blond syrligt citrus, dog knap så anmassende. Noget sprittet og upassende afslutning med lidt for kraftige gærnoter. For ensidig humlevalg med malt- og gærnoter, der ikke matcher. Knap 4 glas!

Bryggeri: Bier & Karakter, brygget hos Brouwerij Deca
Øltype: Imperial IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle (Aromahumlet med Opal, Smaragd og Citra, tørhumlet med Saphir og Citra), gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar