fredag den 8. juni 2018

CREW Republic Hop Junkie

Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 33 cl. flaske.

I foråret 2011 kvittede Mario og Timm fra Münchens omegn, deres job for at prøve lykken som mikrobryggere med mål at revolutionere "den kedelige tyske ølverden". CREW Republic Foundation 11 var deres første bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
Session IPA
Alc. 3,4% vol. / 32 IBU

Du har atter for meget arbejde foran dig eller bag dig. Du har været uden humle hele dagen.
Siden du står op, kan du ikke tænke på andet ...
Her er din helt egen humlesdosis - tak.

Ingredienser: vand, byg malt (indeholder gluten), humle, gær
Humle: Comet, Galaxy, Chinook
Malt: Pilsner malt, karamelmalt, München malt
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af citrus, fyrrenåle og urter. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af svagt, let bitter malt, går over i citrus, fyrrenåle og urter. Mellem humlet, let bitter.

CREW Republics udgave af den moderigtige session IPA, altså forholdsvis lav alkohol gerne under 4,5%, og med kun 3,4% endda endnu mere moderigtig- eller? Udviklingen i ølbranchen har længe gået mod lavere alkohol, hvad Beertickers analyse beviser. En udvikling jeg ser velkommen, da jeg hellere nyder end fuldmaltet 5% bryg end end fx 7% smagsfortyndet med forgærbar sukker eller stivelse. Ingen skal dog tage en 12% fadlagret mørk stærk belgisk ale fra mig, hvis jeg har lyst til at sippe til den en times tid. I dette tilfælde går noget galt - maltsmagen er meget svag, 3,4% er ingen undskyldning, der findes mange bryg på samme lave procenter med god kraft, jeg har endda selv brygget en på 3,6% som alle tror er på mindst 5%. Det er synd og skam, den ender dermed uden modspil til humlen, der end ikke er speciel kraftig. Her er ganske enkelt for lidt af det hele. Så hellere dele en 6,8% med fuld smag med en god ven. 3 glas!

Bryggeri: CREW Republic Brewery
Øltype: Amerikansk IPA / Session IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner, karamel, München), humle (Comet, Galaxy, Chinook), gær
ABV: 3,4%
IBU: 32

Ingen kommentarer:

Send en kommentar