lørdag den 2. juni 2018

Arrogant Bastard Ale

Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 50 cl. dåse.

Egen historie:
I efteråret 1995 arbejdede co-grundlæggerne af Stone Brewing, Greg Koch og Steve Wagner, for at perfektionere opskriften til Stone Pale Ale. Men noget gik galt ... eller mere præcist; intenst rigtigt. Kald det en opskrifts fejl eller guddommelig åbenbaring; Greg og Steve vidste noget specielt afventede dem efter lidt tids og gæring. Bryggerne forsøgte med deres aggressivt aromatiserede opfindelse og reagerede i overensstemmelse hermed: "Wow! ... Ja. Hmm. Oh! Åh ... helvede ja! Hvad skal vi gøre med en sådan øl? Ingen kan klare den. "
Øllet hjemsøgte bryggerne. Det fortalte dem, hvad navnet skulle være. Sagde Greg, "vi skabte det ikke Jeg navngav det ikke. Det var allerede der. Vi var bare de første dødelige der snublede over det. Steve var den første til at opdage, hvordan man brygger øl, og jeg var den første til at indse, hvad hans navn allerede var. "
Og den 1. november 1997 blev Arrogante Bastard Ale endelig udgivet i verden. En øl i forskellig fra enhver anden på det tidspunkt. Fremkomsten af ​​Arrogant Brewing


Massivt succesfuld og arrogant som altid splittede Arrogant Bastard officielt fra Stone Brewing i 2015 under sin egen brygningsmoniker, Arrogant Brewing, for at fremskynde sit angreb på dem, der skyldes makroindustriens bedrageri, ved at begå deres hånlige forbrydelser mod ales og lagers af ægte kvalitet og dybde.
Bryggeriets beskrivelse:
Dette er en aggressiv øl. Du vil nok ikke lide det. Det er ganske tvivlsomt, at du har smagen eller raffinementerne til at kunne sætte pris på en ale af denne kvalitet og dybde. Vi vil foreslå, at du holder fast i et sikrere og mere velkendt område - måske noget med en multimillion-dollar-annoncekampagne, der har til formål at overbevise dig om, at den er lavet i et lille bryggeri, eller det betyder, at deres smagfuldte, gule øl vil give dig mere sex appeal. Måske tror du, at multimillion-dollar-annoncekampagner gør en ølsmag bedre. Måske munner du dine ord, mens du læser dette.
Ved arrogant brygning mener vi, at vi pandering til den laveste fællesnævner  der repræsenterer højden af ​​tyranni - en virtuel form for at holde forbrugeren barfodet og dum. Fremført på et intetanende publikum i 1997, udfordrede Arrogante Bastard Ale åbenlyst de tyranniske overherre, der barske forsøgte at holde amerikanerne kædet i de fattige smag. Siden begyndelsen har Arrogante Bastard Ale revet i sin hidtil usete og kompromisløse intensitetsfejring. Der har været mange nikker til Arrogante Bastard Ale ... selv direkte forsøg på at kopiere det ... men kun en kan nogensinde legemliggøre den sande natur af væske arrogance!
Kort sagt en bryg opfundet af Stone Brewings grundlæggere i dets spæde start som de nu udgiver i eget, frit bryggeris navn efter Stone blev delvist opkøbt.

Mellem skum. Aroma af karamel, citrus og fyrrenåle. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af bitter, let ristet malt, går over i karamel, citrus og fyrrenåle. Kraftigt humlet, bitter, let tør.

I bedste amerikansk stil spares der ikke på ordene, men helt ved siden af, er det ikke! Aromaen som så mange andre mørke IPA'ere, men der er virkelig saft og kraft på alle parametre i smagen på trods af, den "kun" er på 7,2%. Ukompliceret - malten har kun tør karamelnoter før det bliver brød, men den kraftige smag matcher fint den kraftige humle, både mht bitterhed og aroma. Igen simpel humle, lidt forskellige citrus og fyrrenåle som modspil. Det fungerer bare, i hvert fald for humlehoveder. Det kan være svært at matche mørk malt og kraftig humle, men det er fuldt lykkedes her. 5 glas!

Bryggeri: Arrogant Brewing (brygget i Tyskland)
Øltype: Imperial IPA (Dark IIPA)
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,2%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar