lørdag den 16. juni 2018

Kempisch Vuur Hoppergod


Købt for 1,38 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

I midten af ​​80'erne startede Guy Pirlot som hjemmebrygger, i 1998 blev det et officielt bryggeri, i 2001 startede produktionen hos Proefbrouwerij. Fra 2007 til 2010 blev der arbejdet så eget bryggeri der endte med at ligge i Zandhoven, 15 km øst for Antwerpen. Der produceres også spiritus og whisky.

Bryggeriets beskrivelse:
Kempisch Vuur Hoppergod er en lys IPA (ikke en ægte IPA, da der ikke blev brugt Pale-Ale malt, men kun Pilsnermalt). Den er meget lys i farver (7 EBC). En urt på 14 ° P bringer alkoholstyrken efter gæring i flasken til 6 vol%.

Den er letdrikkelig og som navnet "Hopper Gud" antyder, er det en ret stærk humlet øl. To typer bitterhumle giver en bitterhed på 50 EBU. Men selvfølgelig kommer det gifttge slag fra halen. Foruden de 2 bitterhumler er der også brugt 3 forskellige aromahumler, der hver især blev tilsat på et forskellige tidspunkt. Det gierb god eftersmag. Hver humle frigiver sin særlige aroma på et andet tidspunkt, så du kan nyde nærheden af denne lækre øl på ubestemt tid.
Mellem skum. Aroma af citrus, krydderier og honning fra gær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus, krydderier og honning fra gær. Kraftigt humlet, let bitter.


Bitterhed på fuld IPA-niveau, desværre følger aromahumlen ikke med. Dominerende citrusnoter, med gærnoter og krydderier i styrkemæssig rækkefølge. Samtidigt er citrus noterne knap så behagelige, minder om syrlige mandariner. Svag maltsmag, ubalanceret bitterhed og kedelige humlenoter. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij Pirlot
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (Hvede, Münich), humle, majs, gær
ABV: 6 %

Farve: 7 EBC
Bitterhed: 50 EBU 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar