tirsdag den 13. august 2013

Grimbergen Blonde

Dåse
Flaske













Købt hos Carrefour Express supermarked i Belgien, 33 cl. dåse.

Alken-Maes er et resultat af sammenslutninger og opkøb men blev selv opkøbt af Scottish & Newcastle i 2000 der blev opkøbt af Heineken og Carlsberg i 2008. Da de senere delte Scottish & Newcastle imellem sig, endte Alken-Maes hos Heineken og står i dag for andetstørste salg i Belgien (gæt selv hvem der ligger nr. 1!).

Bryggeriets beskrivelse:
En historie så rig som sin smag.Grimbergen klosterøl har sine rødder i det Norbertine Kloster i Grimbergen, hvor munkene  siden 1128 bryggede øl. I løbet af sin historie, er Grimbergen Abbey blevet ødelagt tre gange, men hver gang genopstod den fra asken. Valget af phoenix som et symbol er ikke tilfældigt: Det er et tegn på evig genfødsel af klosteret og dets øl.Den høje kvalitet af råvarer udgør denne overgæret øl, som er kendetegnet ved sin okker blonde farve.Smag: Grimbergen Blonde er let frugtagtig og afbalanceret sød-bitter. På grund af sin afrundede smag, er denne øl højt værdsat. (Alc.6.7% vol.).
Mellem skum. Aroma af krydderier og frugt. Svagt karboneret.

Smag af sød malt, går over i krydderier og frugt. Svagt humlet, sød.

Fra aromaen anes en lidt sour frugt, som også går igennem i smagen - men det er så også det eneste udfordrende i denne bryg. Sød malt- og frugtsmag dominerer kraftigt, en anelse tør smag til allersidst i smagen men det ændrer ikke meget ved, at denne bryg er kedelig, endimensionel og ubalanceret. Sjældent set, at karbonering kan være pist væk efter få sek. 2 glas!

Varedeklarationen påklistret flasken (ens for Blonde og Dubbel),
 fylder 1½ x 2½ cm. Her er behov for læsebriller/macro













Bryggeri: Alken-Maes
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukosesirup, hvedemalt, aromatiseret farvestof /ammonieret karamel E150c), humle, gær
ABV: 6,7 %
FG: 1010 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar