fredag den 9. august 2013

Ciney Blonde


Købt for €1,05 hos Carrefour Express supermarked i Belgien for 25 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Den første Ciney blev lanceret den 23. juni 1978 i Café Rubens, i hjertet af det vallonske landsby Ciney. Ciney er en overgæret øl, som nu er tilgængelig i to versioner: Blond og Brune.Begge indeholder 7% alkohol.
Stil:Overgæret øl (7%)
Varianter: Ciney Blonde: Overgæret øl. En sød og ren, gylden øl med frugtige noter og en behagelig bitterhed og velproportioneretCiney Brune:  Overgæret  øl. Den har en mørk brun-rød farve, frugtagtig og fuld af karakter, indeholder et strejf af raffineret bitterhed.
Alken-Maes er et resultat af sammenslutninger og opkøb men blev selv opkøbt af Scottish & Newcastle i 2000 der blev opkøbt af Heineken og Carlsberg i 2008. Da de senere delte Scottish & Newcastle imellem sig, endte Alken-Maes hos Heineken og står i dag for andetstørste salg i Belgien (gæt selv hvem der ligger nr. 1!).

Kraftig skum, aroma af frugt, citrus og blomster. Kraftig karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i blomster og frugt. Middel humlet, let sød.

Med sine 7% alkohol kniber den sig lige i  Lys Stærk Belgisk Ale genren, men lige som med alkoholen, er smagen også i den svagere ende i forhold til resten af genren. En anelse mere bitterhumle end gennemsnittet men ellers er det den typiske belgiske gærsmag af frugt, der dominerer. Såmænd udmærket, frisk og letdrikkelig men ikke den store karakter eller flertydig smagsoplevelse. 4 glas!

Bryggeri: Alken-Maes
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar