Bryggeriets beskrivelse:
RODENBACH Grand Cru består af tredjedel ung øl og to tredjedele lagret øl i egetræ i 2 år. Resultatet er en kompleks øl med masser af træ og estere, vinøs og med en meget lang eftersmag ligesom en grand cru vin. RODENBACH Grand Cru i gennemsnitligt meget længere i egetræsfade i Roeselare katedralen og er derfor en mere udtalt version af denne øl stil.Flamske Rød-Brown Beer - Anerkendt Regional produkt - 6 bd. % Alc.
Kort sagt er forskellen mellem den almindelige Rodenbach og Grand Cru:
Lagring:
Rodenbach: 3/4 ung, 1/4 lagret 2 år i egetræsfade
Grand Cru: 1/3 ung, 2/3 lagret 2 år i egetræsfade
Styrke:
Rodenbach: 5,2 %
Grand Cru: 6,0 %
Grand Cru til venstre, den alm. til højre |
Svagt skum. Aroma af sød, sour malt og frugt. Svagt karboneret, filtreret.
Smag af sour, let bitter malt, går over i mørke frugter. Svagt humlet, let bitter, sour.
Meget mere af det gode i forhold til den almindelige Rodenbach. Allerede med aromaen forstås det, at denne bryg er langt mere sour, vinøs og frugtagtig end den almindelige. Den almindelige er såmænd rigtig god - men efter at have smagt Grand Cru er det svært at gå tilbage til den almindelige. Grand Cru har bare langt mere af alt det gode. 5 store glas.
Bryggeri: Brouwerij Rodenbach (Palm)
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar