torsdag den 1. juni 2017

Baladin Leön

Personlig gave, 75 cl. flaske med prop med voks. Også kaldet Nöel du Baladin.
Flot flaske
Bryggeriets beskrivelse:
Mørk med fint skum, den lækre Leön har en eksplosion af dufte og aromaer, der fremkalder en festlig atmosfære, fuld af krammer og dovne tider. Oprindelig skabt som en julebryg, dens chokolade noter blandet med duften af tørret frugt, lakrids og flødekaramel er uforglemmelig.
Tekniske noter:
Alkoholindhold: 9,0%
Sukker tæthed af urten: Plato 19
Farve: EBC 50/55
Bitterhed: IBU 20/24
Skænkningstemperatur: 10/12 ° C
Parringer:
LEÖN kombineret med mad giver sine bedste funktioner med chokolade - i alle dets former - samt med smagfulde kødretter og blå oste.
Hvilket denne gang gav udfordringer

Voks med prop
Svagt skum. Aroma af flødekaramel og mørke frugter. Svagt skum, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i flødekaramel og mørke frugter. Svagt humlet, sød

Typisk Baladin - flot flaske med voks og vinprop - som italienere mener de, deres øl skal ligne vin på alle punkter - og at dufte til korkproppens underside, kunne man godt foranlediges til den tro. Temmelig sød, heldigvis med en anelse svag bitterhed, så sødmen ikke bliver for voldsom. Malt uden ristede noter og lys karamel (flødekarameller) dominerer, mørke frugter til sidst men ikke så udpræget som mange mørke, tunge belgiere. Mangel på aromahumle, desværre er den hverken vinøs eller har lang smag nok til at retfærdiggøre den beslutning. Maltsmagens styrke under det forventlige i forhold til alkoholstyrken. Letdrikkelig og måske fin alkohol for mange, men mangler ølegenskaber for mig. 4 glas!

Bryggeri: Le Baladin
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 9 % 

FG: 1016 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar