onsdag den 14. juni 2017

Stone IPA

Købt på tilbud for 18 kr i Fakta for 33 cl. dåse.

Tilbuddet i Fakta er en del af et samarbejde mellem Danske Ølentusiaster og Fakta hvor specialøl sælges til tilbudspris. Se min konklusion her.

Grundlagt i 1996 af Greg Koch og Steve Wagner i San Diego og er vokset til 1.100 medarbejdere. Prioriterer lokale råvarer. Har nu fem såkaldte "Stone Brewing World Bistro & Gardens, hvor der kan spises, shoppes og selvfølgelig drikkes, den ene i Berlin, hvor disse dåser er brygget.

Bryggeriets beskrivelse:
Den IPA, der startede generationer af Humle Fanatikere

Per definition er en India Pale Ale mere humlet med kraftigere alkohol end sin lillebror, Pale Ale - og vi leverer i spandevis. En af de mest respekterede og bedst sælgende IPA'er i landet, eksploderer denne gyldne skønhed med tropisk citrus og fyrrenåle humle smag og aroma, som alle er perfekt balanceret af en subtil malt karakter. Denne skarpe, ekstra humlede bryg er enormt forfriskende på en varm dag, men vil altid levere uanset når du vælger at drikke den.

Udgivelses dato: 16. august 1997
Stil: India Pale Ale
AlcA / Vol: 6,9%
Smagsprofil: Citrus, tropisk, fyrrenåle
Hvornår skal du nydes: Drikkes frisk
IBU: 71
BeerAdvocate: 94
Udvalgte Humler: Magnum, Chinook, Centennial, Azacca, Calypso, Motueka, Ella & Vic Secret
Mellem skum. Aroma af fyrrenåle og citrus. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle og citrus. Kraftigt humlet, bitter.

Hele otte forskellige humler, men der skal da virkelig en ægte humlenørd til for at smage alles forskelligheder. Fyrrenåle dominerer med citrus (tropiske frugter og mandarin) på andenpladsen. Det er egentlig fuld tilstrækkeligt. Vel kraftigt humlet og bitter, dog ikke så gennemtrængende som i Go To Ipa. Smagbar og ganske fyldig, let sød maltsmag giver fint modspil til humlernes bitterhed. En lige i skabet am. IPA med god balance og humlevalg. 5 glas!


Bryggeri: Stone Brewing
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (
Magnum, Chinook, Centennial, Azacca, Calypso, Motueka, Ella & Vic Secret), gær
ABV: 6,9 % 

IBU: 71

Ingen kommentarer:

Send en kommentar