torsdag den 22. juni 2017

Het Nest KlevereTien

Købt for 28 kr hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

En privat ølsmagningsklub ("Orde van de zatte Mus" - "Ordenen af den berusede Spurv") i Turnhout fik lyst til selv at brygge, så i 2006 deltog de i et ølbrygningskursus. Da de fik gode placeringer i hjemmebryg-konkurrencer, begyndte de at fantombrygg. I 2015 byggede de eget, topmoderne bryggeri i Oud-Turnhout.

Bryggeriets beskrivelse:
Tidligere brygget på Anders

Sort & Straf: Vinter Øl
Klør Ti: Ti dækker for både alkohol og 10-året for vores ølsmagning klub "
Ordenen af den berusede Spurv". Udviklingen af denne øl er blevet en vanskelig. Vi foretog otte pilot bryg i vores hobby bryggeri, før vi kunne være rigtig tilfredse med resultatet. Klør Ti er næsten sort, men ligner kun en stout ganske lidt. Smagen er overvejende krydret med en antydning af lakrids (anis), karamel og mørk frugt. Ved opvarmning udvikler smagen sig.
45 EBU - 85 EBC - Stamurt 24 ° Plato
Fra etiket:
Sort øl med udtalt kompleks karakter. Skænket ved temperatur på 8-10 grader kan der smages chokolade, kaffe, karamel, mørke frugter (rosiner) understøttet med den let stjerneanis.
Svagt skum. Aroma af lakrids, karamel, molasse, krydderier og mørke frugter. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, let røget og ganske let ristet malt, går over i lakrids, karamel, molasse, krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

Helt enig med Belgisk Bryg, der forekommer en let smag af røget malt, der sagtens kan smages de første par slurke. Den lange række af smagsnuancer lyder som en ganske kompleks bryg, desværre helt uden humlenoter og den store del karamel og sukker giver nærmest en molasse smag. Det er dog stjerneanisen og karamellen, der dominerer mest. Den er for sød, for lidt humle, for dominerende stjerneanis og mangler fylde i forhold til alkoholstyrken. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Huyghe
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, krydderier (stjerneanis), sukker, gær
ABV: 10 %
EBU: 45

Ingen kommentarer:

Send en kommentar