søndag den 11. juni 2017

Stone Go To IPA

Købt på tilbud for 18 kr i Fakta for 33 cl. dåse.

Tilbuddet i Fakta er en del af et samarbejde mellem Danske Ølentusiaster og Fakta hvor specialøl sælges til tilbudspris. Se min konklusion her.

Grundlagt i 1996 af Greg Koch og Steve Wagner i San Diego og er vokset til 1.100 medarbejdere. Prioriterer lokale råvarer. Har nu fem såkaldte "Stone Brewing World Bistro & Gardens, hvor der kan spises, shoppes og selvfølgelig drikkes, den ene i Berlin, hvor disse dåser er brygget.

Bryggeriets beskrivelse:
En levende humlet session IPA
Siden starten har vi aldrig lagt skjul om vores lyst til humle. Det har ført os til at lave mange IPA, de fleste af dem imperial - nogle intense for deres tid og alle tidsløse i deres intensitet. For Stone Go To IPA, omfavner vi vores humle-besættelse på en ny måde, der trækker en overflod af lupulinbårne bitterhed ind i en session, IPA, der leverer hele den frugtagtige, fyrrenåle karakter af en langt kraftigere IPA. For at opnå dette anvender vi tørhumle, en teknik, hvor en irrationel mængde humle tilsættes i den sidste fase af brygningsprocessen for at frembringe ekstrem smag og aroma samtidig med at det giver en behagelig bitterhed. Resultatet er en alfa-syreagtig øl, som fans kan nyde mere af uden at gå glip af den assertive hopkarakter du og vi, elsker. Så læn dig tilbage og Go To med din nye hverdag til IPA og vær sammen med os i den almægtige humles herlighed.

Udgivelses dato: 3. marts 2014
Stil: India Pale Ale
Alc/Vol: 4,8%
Smagsprofil: Humlet, tør, melon
Hvornår skal den nydes: Drik frisk
IBU: 65
Humler: Ahtanum, Amarillo, Cascade, Chinook, Citra, Crystal, Magnum, Mosaic, Sterling, Hopsteiner 06300
Mellem skum. Aroma af fyrrenåle, citrus (melon og tropiske frugter) og græs. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle, citrus (melon og tropiske frugter) og græs. Kraftigt humlet, bitter, tør.

Lad mig sige det med det samme: Den er bitter! Aromaen forekommer frisk og balanceret med dominerende fyrrenåle med citrus (især melon) og græs på de næste pladser på podiet, men bitterheden skal lige tilvænnes. Igen dominerer fyrrenåle i smagen, meget tydeligt fyrrenålene starter mens citrusen afslutter smagsforløbet. Stone Brewing har utvivlsomt forsøgt at brygge så ekstremt som muligt, søgning efter det ekstreme finder jeg selv positivt, men den er nok lidt for bitter med lidt for dominerende fyrrenåle i forhold til de andre humlenoter. Stadig en stor nydelse for humlehoveder, når smagsløgene har tilvænnet sig! 5 glas!
 

Bryggeri: Stone Brewing
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,7 % 

IBU: 65

Ingen kommentarer:

Send en kommentar