lørdag den 10. juni 2017

Maisel & Friends Stefan’s Indian Ale

Købt hos REWE supermarked i Hamburg, 75 cl. flaske med kapsel.

Maisel & Friends blet oprettet i 2012 af moderbryggeriet Maisel som håndbrygsdel med eget Brauhaus for at imødekomme tendensen med eksperimenterende håndbryg.
Maisel blev grundlagt i 1887 af brødrene Hans og Eberhardt Maisel i Bayreuth, Bayern, stadig i familiens eje. nu i 4. generation. Det gamle bryggeri er nu et velbesøgt ølmuseum.

Bryggeriets beskrivelse:
Vores humlede og frugtagtige skabelse, inspireret af den engelske Pale Ale. Min fortolkning af India Pale Ale med en behagelig dosis humle bitterhed og en frugtagtig frisk smagsprofil. Inspirerende og eksotisk. Overraskende med citrus og blomster noter. I afslutningen, antydninger af vild honning og karameliseret malt.
Den indiske Ale er bedst ved en temperatur af 8 - 10 ° C. De enkelte varianter udfolder sig endnu mere i varmere temperaturer.
17,3 ° P urt
Alkohol indhold 7,3% vol 
Bitterhed: 40 IBU
Overgæret gæring 
Ingredienser vand, bygmalt, humle, gær
Amerikansk humle aroma og bitter humle 
Malte Fineste udvalg af byg og specialmalte.
Kraftigt skum. Aroma af blomster, honning og citrus. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i flødekaramel, blomster, citrus (fersken, abrikos) og honning. Kraftig humlet, let bitter.

Om det er indianerstilen eller den engelske eller amerikanske indisk pale ale stil hænger jeg mig ikke så meget i - måske er det en blanding af det hele - engelsk og amerikansk humle, ser det ud til. Ikke helt så bitter og kraftigt humlet som en typisk am. IPA, men den er fin nok - med tydelig humlenoter af blomster og citrus og malt/gærnoter af flødekaramel og honning. Det er en noget alkoholdig IPA, så den har en vis maltfylde. Som fyldig, godt humlet fusionsøl fungerer den fint, stadig letdrikkelig, behagelig med med et godt, frisk pift. Det skal lige nævnes, den skal drikkes ved 5 grader, den bliver for sød samt karamel og honning dominerer for kraftigt ved de anbefalede 8-10 grader. 4 glas!

Bryggeri: Brauerei Gebr. Maisel Bayreuth
Øltype: Engelsk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,3 % 

IBU:40 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar