fredag den 6. december 2013

Mont-Blanc La Rousse


Købt for 59 kr hos Letz, fransk delikatesseforretning på Gl. Kongevej, Frb. for 75 cl flaske med patentprop.

Bryggeriet Mont Blanc blev grundlagt af Sylvain Chiron i 1999. Bryggeriet kan dateres tilbage til det nittende århundrede hvor bryggeriet var ét af hertugdømmet Savoys seks bryggerier, som alle lukkede i begyndelsen af ​​det næste århundrede. Sylvain Chiron, søn af grundlæggerne af mærket pasta Alpina Savoie, tog navnet "Brasserie du Mont-Blanc" i 1999. Det kendetegnende for mærket er at fremme produkter fremstillet med kildevand fra Mont-Blanc. Vandet opsamles fra Enchapleuze kilden, som ligger på 2.074 meter over havets overflade i byen Les Houches.

Svagt skum. Aroma af malt, karamel, mørke frugter. Middel karboneret, ufiltreret

Smag af let sød malt, går over i karamel og frugt. Lidt brød. Svagt humlet, let sød.

Fransk bryg i nationens eneste endemiske ølgenre, Bière de Garde. Ikke det naturlige sted ved Belgiens grænse, men derimod 50 km øst for Lyon. til gengæld bruger de kildevand fra Mont Blanc, der så lige er transporteret 120 km. Franskmænd kan bare det dér med at gøre tingene anderledes uden synderlig grund. En temmelig sød én af slagsen, der lige så godt kunne gå for at være en bruin - lidt brød og karamel foruden den fine maltsmag, men ikke så kraftig humle som genren ellers tillader. Letdrikkelig og mild, men distancerer sig ikke. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie du Mont-Blanc
Øltype: Bière de Garde
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5  %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar