tirsdag den 10. december 2013

Bourgogne des Flandres Bière Blonde


Købt hos The Bottle Shop, specialbutik i Brugge, Belgien, 33 cl. flaske.

Timmermans kaldes verdens ældste lambic bryggeri og kan dateres tilbage til 1702. Blev i 1993 solgt til John Martin. Det var først i 2010 man opdagede, at bryggeriet var ældre end år 1781.

Bryggeriets beskrivelse:
Bourgogne des Flandres Blonde hylder på etiketten Brugges klokketårn, lige som den velkendte fyldige brown ale. Det er en subtil, lys blond ale, som er overgæret og gennemgår sekundær gæring i flasken. Kendere genkender dette som en ekstraordinær øl, der er værdig i en sand øl-producerende nation. Dette produkt af enorm ekspertise og tidforbrugende opskrifter, er en fryd for ganen.Dens mørke alter ego har en udpræget pebret karakter. Den blonde variant frembringer en rig bitter fornemmelse i munden fra den første slurk, som hurtigt udvikler sig over hele ganen. Dens markerede bitterhed maskerer ​​alkoholindholdet, især i eftersmagen. Det slutter med en stærk, tør, kortvarig nota af bitterhed.
Mellem skum. Aroma af sød malt, blomster og krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i blomster, krydderier og frugt. Middel humlet, let bitter, let tør.

Flot indgraveret flaske fra Brouwerij Timmermans, der ellers er kendt for deres lambics. Forholdsvis bitter og frisk Belgisk Pale Ale, humlet lidt kraftigere end normen, til gengæld kun svag frugtsmag fra gæren, der først anes allersidst i smagsrækkefølgen. Ikke speciel kraftig i smagen og selvsagt ingen fylde og kraft. Frisk og letdrikkelig der passer allerbedst en varm sommerdag. Små 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Timmermans
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, stivelse, humle, krydderier, antioxidant (E300), gær
ABV: 6 % 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar