tirsdag den 10. december 2013

Bourgogne des Flandres Biere Brune


Købt hos The Bottle Shop, specialbutik i Brugge, Belgien, 33 cl. flaske.

Timmermans kaldes verdens ældste lambic bryggeri og kan dateres tilbage til 1702. Blev i 1993 solgt til John Martin. Det var først i 2010 man opdagede, at bryggeriet var ældre end år 1781.

Bryggeriets beskrivelse:
Bourgogne des Flandres Brune, blandet på det legendariske Timmermans bryggeri, også kendt som "Muldvarpe" bryggeriet, i dag det ældste lambic bryggeri i verden. Deres unikke, gamle bryg teknik er kendt som 'lambic infusion'. I denne proces er et udvalg af de bedste lambics blandet med en overgæret brown ale. Efter måneders modning på egetræsfade, er resultatet er en velsmagende brown ale toppet med en cremet skum.Smagen ligner til de flamske brown ale, men uden surhed og med en eftersmag, der henleder opmærksomheden på sin fornemme karakter.
Svagt skum. Aroma af sød, ristet malt og nødder. Svagt karboneret, 

Smag af let sød og let ristet malt, går over i mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

Flot indgraveret flaske fra Brouwerij Timmermans, der ellers er kendt for deres lambics. Bryggeriets egen beskrivelse, at bryggen ligner en Oud Bruin/Flanders Brow uden den sure smag, rammer ganske plet. En blid, vinøs maltsmag præger bryggen, tydelig lagret. Uden den sure smag, forekommer det hele blot forkert - og i hvert fald kedeligt. Svag smag, vinøsitet uden fylde og varme, ikke mange smagsnuancer i eftersmagen. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Timmermans
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, majs, hvede, ristet bygmalt, sukker, humle, aromastoffer, antioxidant (E300), gær
ABV: 5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar