søndag den 6. maj 2018

Inglorious Brew Stars Inglorious Quad

Købt for 2,06 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Tvillingebrødrene Erwin og Benny Van Aerschot fra Antwerpen fik en 30 års krise, så deres koner gav dem et brygkursus hos Alvinne. De vandt i 2014 "Best Hobbybeer of The Low Countries at Brouwland Beer Competition" og dermed 500l øl brygget hos Anders med 3 måneders distribution hos Delhaize. I oktober 2014 dannede de deres eget bryggeri.

Bryggeriets beskrivelse:
Sort, stærk øl med en meget kompleks aroma profil af mørk chokolade og kaffe, der kommer fra de anvendte malts og gær. Dens urteagtige karater kommer fra de tilsatte urter og humle. Den unikke aroma fortsætter i smagen, hvor maltens bitterhed og en behagelig, ristet smag har plads. Som en krone på dette mesterværk, har denne øl også et kraftigt, stabilt skum.
Mellem skum. Aroma kaffe, chokolade, lakrids og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let ristet malt, går over i kaffe, chokolade, lakrids og mørke frugter, lidt røg gennem hele smagsforløbet. Mellem humlet, let bitter.

Temmelig sort Mørk Stærk Belgisk Ale med noget ristede noter, uden det dog bliver rigtig stout ristet. Med tydelige og dominerende kaffe, chokolade og lakrids noter og let mørke frugter i afslutningen. I de første par slurke lidt røg gennem hele smagsforløbet, hvilket fortager sig når smagsløgene har tilvænnet sig. Maltsmagen forekommer ikke så kraftigt, alkoholen er godt skjult. Blanding af Mørk Stærk Belgisk Ale og Stout, uden de får det bedste med fra begge verdener, ikke varm som fyldig nok til Mørk Stærk Belgisk Ale og ikke nok ristet maltnoter til Stout. Fint balanceret bitterhed, behagelig og kompleks, men har placeret sig for meget mellem genrene. 4 store glas på trods af Ratebeers voldsomme 98 rating!

Bryggeri: Inglorious Brew Stars
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, malt, sukker, gær, humle.
ABV: 10,3 %
IBU: 32

Ingen kommentarer:

Send en kommentar