søndag den 27. maj 2018

Carlsberg Brewmasters Hoppy Alpen Weisse

Købt for 12 kr på tilbud i Netto for 44 cl flaske.

Det var tilbage i 2014 at Carlsberg lancerede "trafiklys" serien og DØEs Ole Madsen var selvfølgelig begejstret modsat denne blogger, der selvfølgelig købte serien men morede sig så voldsomt over Carlsbergs reklamegas, at jeg aldrig fik anmeldt dem. Jeg mindes begrebet "solmodent malt" som det mest komiske, lige som titlen - "Brewmasters" som om det skulle borge for ekstra kvalitet at en "mester" eller "ekspert" kommer ind som autoritet, som fx "Kokken og Jomfruen", "Slagtermesterens Medister" eller "Dyrlægens Natmad". Kun Ole Madsens [6/6] favorit, IPA'en overlevede, men for et års tid siden kom der nye til.

Bryggeriets beskrivelse:
Brewmaster Hoppy Alpen Weisse er en innovativ hvedeøl, der fusionerer klassik sydtysk Weissbier og velhumlet amerikansk IPA. Resultatet er en læskende øl, der kombinerer hvedeøllens syrlige frugtighed med en elegant blomstret citrusnote. Smagen er cremet, frisk og syrlig med et pust af humlebitterhed i eftersmagen. Ideel til frisk sushi eller til krydrede retter såsom thaisupper, curies og velpebret charcuteri.
Meget svagt skum. Aroma af tyggegummi og hvede. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt og hvede, går over i krydderier, citrus og gær (tyggegummi). Svagt humlet, let sød.

Så sandelig en tilsnigelse at kalde den en fusion af sydtysk Weizen og amerikansk IPA. Førstnævnte godkendt, der er hvede og markante tyggegummi noter, men der er ikke meget am. IPA. Der anes nogle utypiske noter, det ligner dog mest, at de klassiske tyske humler blot er udskiftet med amerikanske ditto. Mangler til gengæld den normale sydtyske weizens friskhed og cremede smag samt skum og karbonering. "Velpebret charcuteri"? Tak for endnu én, Carlsberg! 2 glas!


Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær,
ABV: 5,4%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar