onsdag den 9. maj 2018

Elav Dark Metal

Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 25 cl. flaske.

Uafhængigt bryggeri få km syd for Bergamo.

Bryggeriets beskrivelse:
Alc.: 8%
Stil: Imperial Stout
Malte: Pale ale, krystal, chokolade, sort, brændt byg
Humle: Chinook
Dark Metal har en uigennemtrængelig sort farve, dens skum, kompakt og vedblivende, er intens beige, næsten brun. De aromaer, der frigives, kommer hovedsageligt fra ristede malte, med stærke referencer til kaffe og chokolade.
For at fuldføre den aromatiske profil er de balsamiske og harpiksholdige noter fra Chinook humlen, fører til en behagelig bitter afslutning, hvor humlebalsammen minder om lakridset. METAL FOR PURE MANIACS!
Efter gårsdagens glamrock inspirerede tynde bryg, er der måske håb denne gang - DARK METAL - som egentlig ikke er en rigtig musik genre, blot en subgenre af alle metal genrer hvor mørke og voldelige elementer indgår. Håbet svinder dog lidt ved at tænke over hvilke italienske ekstrem metalbands, man egentlig kender...

Svagt skum. Aroma af søde, mørke frugter, karamel og chokolade. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af ristet, let sød malt, går over chokolade, kaffe og mørke frugter. Let sød, ristet.

Tydelige ristede, maltnoter uden det dog giver egentlig ristet malt karakter, hvordan det så er lykkedes. Den normalt pragtfulde Chinook humle anes kun svagt, så det ender som en halvsød omgang. Kraftigste noter er de mørke frugter fra gæren - noget misforstået i en Imperial Stout. Svag maltsmag, for få smagsnuancer og for kedelig! Ikke lige min type "Dark Metal" - vel er den mørk, men der er ikke meget metal i den! 3 glas!

Bryggeri: Birrificio Indipendente Elav
Øltype: Imperial Stout
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pale Ale, cara, chokolade), humle (Chinook), gær
ABV: 8%  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar