onsdag den 10. maj 2017

Braunstein Økologisk Pokal Classic

Købt for 12 kr på tilbud i Super Brugsen, normalpris 19,95, for 50 cl. flaske.

Pokal Pilsner var Brugsens/Coops budgetøl brand i en lang årrække, brygget hos forskellige bryggerier bla. Wiibroe(Carlsberg), Unibrew og Vestfyn og var den tredjemest solgte øl i Danmark i 80'erne. I 2016 valgte Coop at relancere brandet som økologisk mikrobryg, denne gang fra Braunstein i Køge. Der er produceret specielle glas med ambitionen om at bevæge brandet opad - lige som prisen, der nu er den samme de andre halvliters provinsbryg - når de ikke er på tilbud. Indtil videre er fire altid tilgængelige bryg lanceret foruden to sæsonbryg (Jul og Oktoberfest). Kilde


Fra etiket:
På tysk hedder denne øltype en Märtzen. En "Classic" med klasse takket være de nøje udvalgte råvarer. En gylden undergæret øl med tæt hvid skumkrone og en blød duft af malt og flødekaramel. Bør nydes ved 8-10 grader.
Svagt skum. Aroma af korn og sød karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel og korn. Svagt humlet, let sød.

I Danmark har vi vænnet os til, at "Classic" er en Wiener, men den kaldte Braunstein "Red Lager" så denne Classic bliver til den noget sødere Märzen. Begge er egentlig forholdsvis søde, men denne Classic har meget mindre mørk malt smag, dens karamel er lys karamel - eller toffie/flødekaramel, der er kun ganske svag nøddesmag. Derfor kan den forekomme sødere, den er dog under alle omstændingheder lettere drikbar. Godkendt maltstyrke men igen forekommer den for uambitiøs, der er simpelt hen for få, for svage og for kedelige smagsnuancer. 2 glas!

Bryggeri: Bryghuset Braunstein
Øltype: Märzen
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5%
FG: 1014 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar