Dany De Smet, ølingeniør, arbejde hos brouwerij Huyghe som kvalitetschef, siden 1995 underviser på Ghents universitet i brygger teknologi, havde sammen med hans kone Marleen Vercaigne hjemmebrygget med 50l gryderne siden 1992. Sammen med Huyghe-kollegaen Patrick Scheirlinck startede de i år 2000 bryggeriet Slaapmutske.
Bryggeriets beskrivelse:
Beskrivelse: På grund af kombinationen af overgæret, forsuring ved gæring med Brettanomyces og infusion med Amerikansk eg, opnås en blid syrlig, frisk øl med klare noter af træ.Svagt skum. Aroma af eddike og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.
Alkohol: 5,0% vol
Farve: Rødbrun
Aroma: Let sur, frisk
Smag: Let syrlig øl med et strejf af amerikansk eg
Smag af sød malt, går over i eddike og mørke frugter. Meget svagt humlet, let sød, let syrlig.
Slaapmutskes udgave af Oud Bruin/Flanders Brow - joh, der er lidt funky Brett, lidt egetræ og mørke frugter. Mindre sød end genrens de facto bryg Rodenbach, men den mangler kongens vinøsitet, varme og fylde. Som om her er lidt mere mælkesyre end eddike, dermed heller ikke helt så gennem behagelig, men såmænd fin på sin egen måde. 4 glas!
Bryggeri: Brouwerij Slaapmutske, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 5 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar