lørdag den 29. april 2017

Flanders Fields Ale 14-18 Blond

Købt hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri startet i 2015 i Ypres med Vestflanderns del af "Flanders Fields" og begivenhederne for 100 år siden som tema.

Bryggeriets beskrivelse:
En præmium lys ale med rig smag af ægte flamske humle. Flanders Fields Ale 14-18 er en krydsning mellem en belgisk pale ale og en engelsk ale. Den er brygget med humle fra "Flanders Fields"regionen og en gær, der allerede er brugt af et lokalt bryggeri på tidspunktet for Første Verdenskrig. Ved afslutningen af bryggeprocessen har den oprindelige øl fået et moderne twist med tilføjelse af specifikke krydderier. 14-18 er letdrikkelig med den - typisk for denne tid - relativt lave alkohol volumen på 5,5% alc.
Meget svagt skum. Aroma af græs, citrus, krydderier og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag let let bitter malt, går over i græs, citrus, krydderier og frugt. Svagt humlet, let sød.

Brouwerij Anders plejer at have styr på brygprocesserne, der er stadig lidt karbonering i den, men så sandelig ikke meget - det giver en lidt flad fornemmelse - ment på flere punkter. Ser man bort fra disse småting, en lovende græs aroma efterfuldt af citrus og frugt - hvilket går igen i smagen. Udmærket med to så distinke og forskellige noter - desværre er der ikke meget af den, ej heller med maltsmagen. Den er prioriteret lige lovlig letdrikkelig. Kedelig med en flad fornemmelse. 3 glas!

Bryggeri: Flanders Fields Brewery, brygget hos Brouwerij Anders
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, sukker og gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar