fredag den 28. april 2017

J.J. Crowe

Købt hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Nieuwkerke, syd for Heuvelland tæt på den franske grænse, var i det 16. århundrede den største tekstil by i Flandern med stor historisk fortid. Engene omkring huset blev brugt som blegnings enge, hvor arkene blev tilsat blegemiddel og lagt til at tørre. Den Bosgeus blev genopbygget efter 1. verdenskrig for at fortsætte med at fungere som et plejehjem. Det blev solgt i 80'erne for derefter at fungere som ferie for børn. Dette er Den Bosgeus' andet "husbryg".

Bryggeriets beskrivelse:
JJ Crowe Brown Bear er en specielt brygget øl til minde om begivenhederne i Anden Verdenskrig under slaget ved Nieuwkerke i slutningen af april 1918 omkring Bosgeus. For hans heltedåd modtog JJ Crowe den højeste udmærkelse af kong George V, nemlig Victoria Cross. Ligeledes modtog han også den største pris, at Frankrig giver folk, der har opnået noget særligt i deres liv (Croix de Guerre).
John James Crowe, sekondløjtnant i 2. bataljon. I slaget ved Lys den 14. april 1918 i Nieuwkerke bryder fjenden gennem et fæstningspunkt og danner en fæstening med to maskingevær og snigskytter på en høj. To gange angriber JJ Crowe sammen med to underofficerer og syv menige fjenden og fortrænger dem, ved andet angreb dræbte han de to maskinskytter og andre fjender og erobrede maskingeværene. Kilde

Mellem skum. Aroma af karamel, chokolade og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let ristet malt, går over i karamel, chokolade og mørke frugter. Svagt humlet, let sød, let tør.

En god historie, ambitiøs bryg på 10% uden forgærbar sukker eller stivelse, det mørke i bryggen kommer tydeligvis fra ristet malt, ikke mørk sukker. Dominerende karamel og lidt mindre grad chokolade, afsluttet af mørke frugter - helt tilsidst afsluttet af en let tørhed, selv om bryggens karakter samlet set er let sød. Det hele lyder godt, alligevel indfrier den ikke helt forventningerne - den kan sagtens tåle flere smagsnuancer end blot karamel, chokolade og mørke frugter, noget smagbar aromahumle ville gøre underværker, forekommer ikke helt så kraftig og vinøs det kan forventes af en fuldmaltet 10% bryg. 4 glas!

Bryggeri: De Bosgeus, brygget hos De Graal
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær.
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar