Dany De Smet, ølingeniør, arbejde hos brouwerij Huyghe som kvalitetschef, siden 1995 underviser på Ghents universitet i brygger teknologi, havde sammen med hans kone Marleen Vercaigne hjemmebrygget med 50l gryderne siden 1992. Sammen med Huyghe-kollegaen Patrick Scheirlinck startede de i år 2000 bryggeriet Slaapmutske.
Bryggeriets beskrivelse:
Beskrivelse: En traditionel brygget overgæret øl med sekundær gæring i flasken. Gluten enzymerne fjernes fra øl under lagring.Meget kraftigt skum. Aroma af brød, karamel, krydderier, lakrids og mørk frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.
Alkohol: 7,4% vol
Farve: Mørk
Aroma: Malt
Smag: En rig, blød smag med en antydning af karamel og farvemalt.
Smag af let bitter malt, går over i karamel, krydderier, lakrids, brød og mørk frugt. Mellem humlet, let bitter.
Grutenfri og stilren Dubbel - tydelig brød, men også karamel og ganske svag lakrids og mørke frugter. Let krydret aromahumle og fint afstemt bitterhed. Det lyder af mange smagsnuancer, men det er typiske afledte noter fra ristet malt - den er såmænd ikke så kompliceret, som det lyder, hvilket er fint nok, det fungerer. Behagelig men stadig en ægte dubbel. Absolut blandt de bedste glutenfri bryg, jeg har smagt. 4 glas!
Bryggeri: Brouwerij Slaapmutske, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Dubbel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,4 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar