fredag den 22. november 2013

Fort Collins Red Banshee


Købt i Fakta for under 20 kr. for 35,5 cl. flaske.

Bryggeriets historie:
Fort Collins Brewery blev grundlagt den 1. juni 1992 af Sandy Jones, Karen Jones, Dave Scott, og Janet Scott. Oprindeligt navngivet H.C. Berger Brewing Company, og havde en kapacitet på 8.840 tønder hvor Jesse Angell tjener som brygmester. Bryggeriet blev solgt i 1996 men blev beslaglagt fra de nye ejere i 2002 for manglende betaling af skatter, hvorefter Sandy Jones og Karen Jones tog det tilbage i august 2003. I 2004 tog Tom Peters og Jan Peters over. I august 2010 flyttede bryggeriet og udvidet til at omfatte en selvejende restaurant kaldet Gravity 1020, som åbnede den 12. maj 2011 under ledelse af kok Brian Shaner. Fort Collins Brewery er en af ​​13 produktions bryggerier som også omfatter en restaurant. I 2011  60 ansatte med en årlig kapacitet på 32.300 tønder.
Bryggeriets beskrivelse:
Et slående rubin nuance og krydret, blomsteragtige aroma præger den behagelige sødme af denne bryg. Crystal malt blandes med det jordagtige smag fra Willamette humle. En uforglemmelig smuk kombination.Opnåede i 2012 US Open Beer Championship en Sølvmedalje i amerikansk Red kategorien.Vol (ABV): 5,3%Humlebitterhed (IBU): 33Farve (SRM): 22
Svagt skum. Aroma af mørke bær, malt og lidt røg.. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel, frugt og lidt røg. Svagt humlet, let bitter.

Næsten ingen skum og ganske svagt karboneret - denne fladhed fornemmelse går gennem hele bryggen. En bryg i den lille genre "amerikansk red ale" som egentlig mest ligner en blanding af Pale Ale, Brown Ale og IPA. Fint afstemt bitterhed, bitter af en Pale Ale, svag af en IPA - og sådan er den hele vejen igennem. Dens største kvalitet er den frugtagtige smag, men stor eller kraftig er den ikke. 3 glas!

Bryggeri: Coronado Brewing Company
Øltype: Amerikansk Pale Ale/Amerikansk Red Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Willamette), gær
ABV: 5,3 %
IBU: 33

Ingen kommentarer:

Send en kommentar