søndag den 17. november 2013

Ballast Point Big Eye IPA


Købt på tilbud for 19,75 kr. i Fakta for 35,5 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Øllet, der satte San Diego IPA på kortet.
Vores Big Eye IPA er en kraftig humlet bryg, takket være overfloden af amerikansk Columbus og Centennial sorter brugt som smags og tør humle. Mens englænderne oprindeligt tilføjede ekstra humle for at bevare deres øl for sørejse, gør vi det af kærlighed til den kraftige, intense smag, der gør India Pale Ale en af ​​vores foretrukne stilarter.
Alc.: 7%
Bihherhed: 71 IBU
Ballast Point bryggeriet åbnede i 1996 i San Diego, og da den ene stifter var lystfisker, valgte de at afbillede fisk på deres etiketter. Denne bryg viser en BigEye Tunfisk som er én af de mest truede tunfisk arter pga. overfiskeri.

Svagt skum. Aroma af citrus og krydderier. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går øjeblikkeligt over i bitter smag med citrus og krydderier. Kraftig humlet, bitter.

Dejlig, frisk amerikansk IPA med fin fylde - og med Columbus og Centennial går det aldrig helt galt. Balanceret efter det mere folkelige segment - selv om 71 IBU lyder voldsomt, er bitterheden ikke så voldsomt igen, ligeledes heller ikke så tørhumlet så det støver. En fin repræsentant for genren omend jeg kunne ønske mig lidt flere humlesorter og dermed forskellige smagsnuacer - samt at de lystfiskeinteresserede bryggere portrætterer bæredygtige fisk på deres etiketter. 4 glas!

Bryggeri: Ballast Point Brewing Company
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Columbus og Centennial), gær
ABV: 7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar