tirsdag den 27. oktober 2015

Leffe Royale Whitbread Golding

Købt for €5,99 i Delhaize, Antwerpen for 4*33 cl. flasker. Samme bryg som Leffe Royale.

Bryggeriets beskrivelse:
Leffe Royale Whitbread Golding er en meget sofistikeret øl. Lys skum med subtile farve og bitterhed af citron en noter af harpiks, i kombination med en palette af ​​frugter som giver en elegance til denne ekstraordinære øl.
Få mest ud af nydelsen ved at drikke af Leffe Royale glas.
En kort historie om en legendarisk øl
For at brygge denne unikke og lyse belgiske ale, med sin subtile bitterhed og aroma af gule frugter, har brygmester Charles Nouwen rejst verden rundt i jagten på de bedste humler. Til sidst valgte han tre humler, hvoraf Whitbread Golding er en. Denne høje humle sort er udstillingsgenstand i regionen Poperinge i Vestflandern. Whitbread Golding fremkalder en svag, harpiksholdige smag, citron smag af gær, som minder mere om banan og vanille, med subtile formørkelser. (Oplev den nye serie af Leffe Royale på leffe.com.)
.Ekspertrådgivning:For en brygmester, er der intet mere dyrebart end humlen. Fordi humlen bestemmer alle egenskaberne af øllet: Karakter, smag og farve. Valget af humle er grundlaget for alt og gøres med stor viden og præcision. Da brygmesteren Charles Nowen udviklede Leffe Royale serien havde han den klare ambition: at udvikle en ekstraordinær og særpræged øl, der er både unik og speciel. Efter at han havde rejst verden rundt på udkig efter de allerbedste humlesteder, valgte han endelig tre humler. En af disse humler er Whitbread Golding humle. Disse høje hop dyrkes i regionen Poperinge i Vestflandern, er en af ​​vores flagskib produkter og giver en lille citron touch med lidt harpiksholdig aroma, der hersker i gær smag ligesom banan og vanilje.
En lille forklaring fra Leffe, hvorfor de lancerer denne serie med rigtig humlede øl, endda med tørhumling, uden det ligner en plausibel forklaring. Jeg gætter på, at giganten har følt sig inspireret af især Duvels serie, men også af mange amerikanere. Så efter ét års udvikling og sikker massevis af fokusgrupper, lanceres disse tre i "Leffe Royale" serien, så vidt jeg forstår indtil videre kun i Benelux. Læs i øvrigt Kajs Ølblogs næsten synkrone anmeldelser af trillingerne: Cascade, Mapuche og Whitbread Golding.

Mellem skum. Aroma af sød malt, krydderier, honning, frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, går over i krydderier og frugt, lidt citrus. Svagt humlet, sød.

Det er heldigvis ikke så mange dage siden, jeg anmeldte Leffe Royale, og nogen duftede og smagte genkendeligt, så jeg måtte slå det op - og den er go' nok! Leffe Royale var Leffe Royale i 2012-2015, men i går blev den til Leffe Royale Whitbread Golding - og det er samme bryg.

Igen er jeg enig med Leffes smagsnuancer, men som allerede beskrevet i Leffe Royale så ligger denne ganske tæt på Hoegaarden Grand Cru, banan- og vaniljesmagen træder kraftigst igennem i denne bryg, der er sødest af trillingerne. Sød, varm og blid, meen mangler efter min mening lidt bid. 4 glas!

Efter at have drukket alle trillinger er det på plads med en konklusion, jeg desværre kunne havde skrevet på forhånd. Tørhumlet, humlesmag og bitterhed hos Leffe ? Nah...ikke helt. Humlesmag og bitterhed er på tre niveauer, hvor Cascade IPA'en har noget, Mapuche'en har lidt og Whitbread Golding...ja, dér skal man være trænet. Selv om jeg giver alle 4 glas, foretrækker jeg absolut Cascade IPA'en.

Fjerde anmeldelse i denne Leffe kavalkade
Bryggeri: InBev Belgium
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, kuldioxid
ABV: 7,5 %

2 kommentarer:

  1. Tak for Shoutout :-). Og tak herfra for nogle spændende øl og anmeldelser.

    SvarSlet
  2. Tak for Shoutout :-). Og tak herfra for nogle spændende øl og anmeldelser.

    SvarSlet