torsdag den 15. oktober 2015

Abbaye de Valmagne Ambrée


Købt hos klosterets souvenirbutik, 33 cl. flaske.

Abbaye de Valmagne er et tidligere kloster i nærheden af Villeveyrac, Hérault, i det syd-centrale Frankrig og er et udpeget historisk monument.
Valmagne Klosteret blev grundlagt som et benediktinerkloster i 1138, men kun tyve år senere var det knyttet til cistercienserkloster Ordenen efter dekret af pave Hadrian IV, hvilket det forblev indtil den franske revolution, hvor klostre i Frankrig blev konfiskeret af staten og enten solgt eller ødelagt. Valmagne undgik nedrivning og blev solgt intakt til Monsieur Granier-Joyeuse i 1791 som konverterede klosterkirken til en vin kælder til modning af vin i store tønder, en funktion, den stadig tjener i dag.


Abbaye de Valmagne pakken inkluderer foruden klosteret, de historieske monumenter, flere haver, vinsmagning og en terroir restaurant, ølbrygningen står mikrobryggeriet Brasserie d'Oc, i Meze, 8 km mod syd, for. Åbnet i 2004 og bestræber sig på hårdværksmæssige dyder som lokale råvarer og naturlige ingredienser.

Bryggeriets beskrivelse:
Udviklet med 5 malte, af bl.a. byg, havre og hvede.
Franske humle og tilsat hyldeblomst.
Dubbel type, som kan drikkes til stuvede madretter.
Gær specielt udvalgt dergiver det sjælden rundhed.
Skænkes ved 10/12 ° C Bedst før 18 måneder. 6,5% Alc.
Kraftig skum. Aroma af karamel, krydderier og mørke frugter. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, blomster og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

En krydret og blomstret humlesmag anes, men det er karamelsagen der dominerer, på trods af farven forkommer der ikke rigtigt smag af ristet malt, kun en anelse til sidst i eftersmagen der mere ligner brød. Som Dubbel betragtet blandt de sødere og mindre ristede af slagsen, den tilsatte hyldeblomst smages ikke direkte men kan give den krydrede og blomsterede smag. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brasserie d’Oc
Øltype: Dubbel
Ingredienser: Vand, bygmalt (også af havre og hvede), humle, sukker, hyldeblomst og gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar