torsdag den 23. maj 2013

Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel


Købt for 25 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

I slutningen af 1970'erne besluttede de to svogere Pierre Gobron og Chris Bauweraerts at starte deres eget bryggeri. Første bryg på et 49 l mæskekar blev lanceret 27 August 1982. I 2006 overtaget af Duvel-Moortgat der var villig til at investere i Achouffe og udvikle bryggeriets potentiale. Hyldest til de dværge, som bor i de dybe skove i Ardennerne. Placeret i Achouffe, 25 km nord for Bastogne.

Fra web:
Houblon Chouffe blev brygget for første gang i 2006. Det er et "India Pale Ale" type øl, med en harmonisk balance mellem en markant bitterhed (tre typer af humle bruges til at gøre det), og en behagelig frugtsmag. Den Houblon Chouffe er ufiltreret, og eftergæret i flasken samt i fustagen.
Serverings temperatur: 4 til 10 ° C (flaske)
Information iflg. RateBeer:
Et unik ægteskab mellem den engelske traditions IPAs, den nye amerikanske revolution i Imperial IPAs og den klassiske belgiske bryg metode. Houblon Chouffe er, på trodsa f sin humlethed, en unik balance mellem en meget stærk IPA og en meget speciel belgisk Tripel udelukkende oprettet for denne ale (Stor maltet krop, tydelig tørhed, udtryksfuld esteragtig, frugtagtig). - IBU: 59, indbrygningsprocent: 1092
Kraftig skum. Aroma af citrus og lys malt. Svagt karboneret.


Smag af bitter lys malt, går over i mere humlet smag - især citrus. Lidt frugt fra gær. Kraftig humlet, bitter, tør.

En bastard fra et ægteskab med forskellige forældre - resultatet er en blanding af det hele - en bryg af stor alkoholstyrke, men ikke humlet så kraftig som de fleste IPA'ere - alligevel dækker humlen for den pragtfulde Achouffe gær. Jeg tror ikke på, at noget midt imellem vil tilfredsstille nogle af parterne - så for mig fungerer ægteskabet ikke. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie d’Achouffe
Øltype: Trippel / Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 9 %
IBU: 59
OG: 1092


Ingen kommentarer:

Send en kommentar