lørdag den 26. oktober 2013

Moinette Biologique


Købt hos Brasserie Dupont, begivenhed ses her, 25 cl. flaske.

Brasserie Dupont i Tourpes i det centrale West-Hainaut blev startet i 1950 på en gård hvor der siden 1759 også har brygget øl. I startet havde Moinette Blonde størst kommerciel succes, men da den amerikanske importør i 1980'erne gjorde Saison Dupont berømt, blev bryggeriet centrum af revitaliseringen af hele saison genren.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkohol indhold: 7,5% vol..Økologisk Moinette er en lys overgæret øl, eftergæret i flasken.Lanceret i 1990, sommen med den økologiske Saison, var denne en af vores to første økologiske øl. Produktionen styres af Certisys ® og øl er Biogarantie ® etiket.Moinette bio er maltet, frugtig og med fin humle.Det er meget forfriskende, takket være god balance mellem sød, frugtagtighed og bitter.En lang gæring i flasken er en kompleks øl.Bør nydes ved kælder temperatur (12 ° C), eller let afkølet som aperitif eller til at ledsage retter såsom svinekød, ribben, Moinette ost, simret pølse eller frikadeller i øl.
Svagt skum. Aroma af blomster og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i lidt blomster og frugt. Mellem humlet, neutral bitter.

En lidt mere bitter end den ikke-økologiske udgave sammen med noget mindre fylde. En lille skuffelse for noget, der ligner en blanding af saison og lys stærk belgisk ale - uden begge genres styrker. Ikke nok af bryggeriets pragtfulde husgær, for kraftig til at være frisk, ikke fyldig nok som afslappende sippe/nyde øl. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Dupont
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedesirup, humle, gær
ABV: 7,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar