torsdag den 3. oktober 2013

Jacobsen Høstbryg


Købt for 29 kr. på tilbud i Netto for 75 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Høstfesten stammer helt tilbage fra landbrugets spæde start og har altid været en livsvigtig begivenhed. Med en god høst i laden sikrede man både folk og fæ mod vinterens strabadser, og den hedenske høstfest var så vigtig, at den katolske kirke ligefrem formaliserede den som en kristen helligdag med navnet Skt. Mikkelsdag.
En velsmagende afslutning på sommeren!
Jacobsen Høstbryg er en kobbergylden, forfriskende wienerøl. Den har en balanceret, karamelliseret maltsødme med et diskret, bittert efterspil, der giver øllen formidable tørstslukkende egenskaber.
Øllen er især velegnet til fuglevildt, lamme- og kalvekød, rodfrugter og friskplukkede svampe.
Svagt skum. Aroma af korn og karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let ristet, let sød malt og karamel, går over i lidt mere bitter smag. Svagt humlet, neutral bitter.

Wiener-genren kommer aldrig helt op at ringe, det er som om tiden er tiden er gået fra den traditionsrige genre. Det moderne ønske om mere fylde, styrke og humle harmonerer ikke med genrens fundsats. Dette er dog en bedre én af slagsen. Fin blødhed og karamelsmag, ikke den tynde, vandede smag der ses hos mange af de billige i genren. At denne bryg er blandt de bedre Wiener gør dig ikke bryggen rigtig god - der mangler stadig fylde, styrke og humlebid, hvilket genren ikke kan honorere. Som alternativ til Carlsberg Carls Special, Royal Classic og Tuborg Classic fungerer den rigtig godt - disse budgetøl slår den ganske let. Noget under mig dog - høstøl - så tænker jeg alkoholsvage, tørre og bitre øl som fx Saison - ikke blot endnu en wiener. Ros skal de selvfølgelig ha' for en wiener uden smagsfortynder! 3 glas!

Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Øltype: Wiener
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, kuldioxid
ABV: 5,9 %
FG: 1010 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar