mandag den 24. juni 2013

Skands Nicks Ale


Købt på tilbud for 20 kr. i Irma for 50 cl. flaske.

Fra web:
Nick’s Ale er en traditionel engelsk ale. Den er blød med en flot kobberfarve og lækker fyldig med en diskret humlesmag. Der er brugt en typisk engelsk alegær, som giver en afdæmpet frugtagtig karakter. Alen er brygget på krystal- og pilsnermalt samt en traditionel engelsk humle. Den legendariske engelske Golding humle er brugt som aroma.
Nick’s Ale er modnet og færdiglagret på flasken, som på fagsprog kaldes ’bottled conditioned’. Det betyder, at der tilsættes sukker umiddelbart før tapningen for at få gæren til at danne kulsyre i flasken.
Nick’s Ale er velegnet til braserede retter, men bør også nydes alene som en forfriskning. Flaskens indhold skænkes forsigtigt (ved 10-12 °C), således at bundfaldet af gær bliver tilbage i flasken. Alen er naturligvis upasteuriseret.
Alkoholindholdet er ca. 5,1 %
Mellem skum. Aroma af blomster, lidt græs og malt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i lidt blomstret og frugtagtig smag. Mellem humlet, let bitter.

En lidt kraftigere humlet Engelsk Pale Ale end gennemsnittet, uden det dog kommer til at lige en IPA. Udmærket humle, men maltsmagen og fylden forekommer mig tynd - som var dette en 3,5% øl. Selvfølgelig letdrikkelig, men under gennemsnittet. 3 glas!

Bryggeri: Bryggeriet Skands
Øltype: Engelsk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,1%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar