Købt for 20 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.
Fra web:
Chimay Red Cap, eller "Première" i 750 ml flasker, er den ældste af Chimay øllene. Denne Trappist øl har en smuk, kobberfarvet farve, der gør den særligt attraktiv. Toppet med et cremet hovede, det giver en svag frugtagtig abrikos aroma fra gæringen. Aromaen i munden bekræfter frugt nuancerne, der før blev afsløret af lugtesansen. Denne traditionelle belgiske øl nydes bedst ved kælder temperatur (10 - 12 ° C).På Ratebeer, påstås det iflg. denne kilde, at ingredienserne er:
En lille historie:
Chimay "Première" var den første øl brygget på Notre-Dame de Scourmont Abbey de Trappist munke i 1862.
Dets aktuelle opskrift blev udformet af Fader Théodore, da han genskabte bryggeriet efter Anden Verdenskrig. Han var direkte inspireret af de originale opskrifter fra bryggeriets begyndelse.
Smag: Silkeblød med et lyst, bitter strejf
Type skum: Fast
Alkohol indhold: 7% vol.
Holdbarhed: Bør nydes inden for et år
Pilsner malt (Fransk malt fra Champagne)
Hvedestivelse eller mel (10% - 15%)
Dextrose (5%)
Malt ekstract (0.1%)
Humle ekstrakt fra tysk Hallertaur (aroma) & amerikansk Galena (bitter) humle
Gær & flydende sukker tilføjes i de flaskede øl.
Fra 2013 er Chimay begyndt af mærke brygdato, et tiltag jeg kun kan bifalde |
Kraftig skum. Aroma af citrus (kan godt ligne abrikos), karamel og frugt. Middel karboneret, ufiltreret.
Smag af neutral bitter malt, går over i lidt karamel og især frugt. Svagt humlet, let bitter (dog ikke meget), ikke ristet.
Fyldig, letdrikkelig, blød, god frugt-eftersmag, ikke ristet- eller med nøddesmag som ellers ses i dubbel'er. Den er såmænd udmærket, fint balanceret men mangler lige den sidste kant og styrke til mere end 4 glas!
De tre normalt tilgængelige Chimays |
Bryggeri: Chimay
Øltype: Belgisk Dubbel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar