tirsdag den 25. juni 2013

Carlsberg Carls Special


Købt i grænseshop i Tyskland. Prisen er typisk 170 kr for 72 stk, dvs. 2,36. kr for en dåse på 33 cl.

En mini-kavalkade [3/5] over dåsebajere, danskere typisk overlæsser på trailer, varevogn eller personbil. Jeg vil undersøge, om der er ræson i besværet.

Fra web:
Øltype:Wienertype Classic
Alkoholprocent: 4,4 %
På markedet siden 1997
Carls Special er en ravfarvet lagerøl, der specielt blev udvalgt som Carlsbergs 150-års jubilæumsøl. Den er inspireret af klassiske bayerske og østrigske undergærede øltyper fra midten af det 19. århundrede.

Carls Special er en øl med lidt sødlig karakter og tydelig karamelsmag, men stadig med en god balance med det bitre. Eftersmagen er præget af æble og solbær, og duften har noget ristet og karamelagtigt over sig.

Serveringsforslag:

Carls Special har med sine aromaer af ristet malt og sit let tørre finish gode serveringsmuligheder til især grillet og ovnstegt svine- og kalvekød med stegeskorpe, i særdelehed hvis det serveres med ovnstegte grøntsager og rodfrugter. Øllet finder også fin anvendelse som tørstslukker til stærkt krydrede lynstegte nudler, ris med fjerkræ og sprøde grønsager eller fyldige legerede supper.

Bør nydes ved 8-12 °C
Mellem skum (der forsvinder i løbet af få sekunder). Aroma af korn, karamel og lidt nød. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i karamel med lidt ristet smag samt lidt nød. Svagt humlet, let bitter.

Jeg er gammel nok til at huske Carlsbergs ølvalg i 1997 hvor Carl's Special vandt - uden jeg dog kan huske konkurrenterne, men konkurrencen var ikke hård. Svag smag, dog med lidt eftersmag af karamel og lidt nød fra mørkere malte, humlen kan endda lige anes - omend der skal ledes godt. Bedre end de to forrige dåsebajere fra Royal Unibrew, men ikke nok til mere end 2 glas.

Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Wiener
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,4%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar