lørdag den 27. februar 2016

Les 3 Fourquets Lupulus HopEra

Købt for 27 kr. hos Maltbazaren, Nørrebro for 33 cl. flaske, importeret af Det Belgiskr Hus.

Brasserie Les 3 Fourquets, midt mellem Malmedy og Bastogne tæt på grænsen til Luxembourg, startede i 2004 med at levere fadøl til lokale pubs, i 2007 besluttede de sig for at producere i champagneflasker. Beliggende på en gård fra det 18'ende århundrede i Ardennerne, med frisk lokal vand og i overensstemmelse med Ardennernes historie. Navnet er en hyldest til de ulve, der engang huserede i området - og så spilles der på, at det latinske ord for humle, Humulus Lupulus også kan oversættes til "Lille beskeden ulv"

Bryggeriets beskrivelse:
Lupulus Hopera er en typen pale ale, indeholder 6%. Den subtile karakter af denne øl kommer til udtryk gennem sin humlede side, med en udtalt men dygtigt styret bitterhed, på 35 IBU. Dens kraftfulde næse og aroma i munden accentueres ved brug af en hemmelig eksotisk humle tørhumlet. Lupulus Hopera er en symfoni af humle ... De kommer fra alle fire verdenshjørner og bringer en vis finesse til øl, der vil appellere til både fans af komplekse øl, som nybegyndere i jagten på en velsmagende bid og forfriskende øl.
Kraftig, vedblivende skum. Aroma af eksotiske frugter, citrus og krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over eksotiske frugter, citrus og krydderier. Meget kraftig humlet, let bitter.

Tørhumlet - meget tørhumlet! Den første håndfuld slurke bruges kun til at tilvænne tungen og smagsløgede, derefter de kraftige, forskellige humlesmage der råber om kap, langt inde i eftersmagen kan de skelnes og bliver behagelige. Det siger sig selv, at en så ekstrem tørhumlet bryg ikke tiltaler alle, den fungerer heller ikke helt når selv humleelskeren først anser den for drikkelig efter at have drukket halvdelen af flasken. Når smagsløgene er tilvænne, er det stadig vanskeligt at skelne humlerne og bitterheden føles for svag - og at drikke en anden øl lige efter denne er formålsløst - smagsløgene skal rekonvalescere først. Får 4 glas for modet.

Bryggeri: Brasserie Les 3 Fourquets
Øltype:  Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær,
ABV: 6%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar