Købt for 24 kr. hos Belgisk Bryg for flaske med 33 cl.
Benoît Johnen arbejdede som brygger på brasserie Piron d’Aubel indtil 1996, hvorefter han drev en café. I 2000 startede han et mikrobryggeri sammen med caféen, men ølbrygningen voksede og han overdrog caféen og bryggede et større bryggeri på familiens gård i Hombourg, tæt på grænsen til Tyskland og Nederlandene.
Bryggen er tilsat koncentreret æble- og pære-juice hvilket skulle være en delikatesse i denne region (Herve region deraf navner: Hervoise)
Kraftig skum. Aroma af sur malt. æbler, krydderier og mørke frugter. Kraftig karboneret, ufiltreret.
Smag af let sød og let sur malt, går over æbler, krydderier, brød og mørke frugter. Svagt humlet. Let sød, let sur.
At jeg kalder bryggen "let sød og let sur" lyder selvfølgelig selvmodsigende, men den let søde bryg har nogle syrlige noter fra den tilsatte æble- og pære-juice, resten af bryggen smager som sød dubbel med lidt brød men en lidt skummende fornemmelse. Det er sidstnævnte der dominerer bryggen, hvor den tilsatte juice ikke rigtig giver det ekstra pift, som bryggen trænger til. Smagens kraft svarer heller ikke til de 8% alkohol. 4 små glas
Bryggeri: Brasserie Grain d’Orge
Øltype: Frugt-/grøntsagsøl
Ingredienser: Vand, malt, sirup fra Herve, humle, gær
ABV: 8 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar