torsdag den 12. november 2015

Ratsherrn Weissbier

Købt hos Familia, supermarked i Lübeck, 4-pack, 33 cl. flaske.

Tysk mikrobryggeri oprettet i 2010 og siden 2012 lokaliseret på Lagerstraße/Schanzenhöfe, tæt på Hamburgs centrum. Består foruden bryggeriet af spisested, mødelokaler, mikrobryg indkøb mm.

Bryggeriets beskrivelse:
En Hvedeøl fra Hamburg? Selvfølgelig! En utrolig hvedeøl blev allerede brygget her i det 14. århundrede. Og denne øl var så fremragende, at Hamburg i længst tid var kendt som bedste bryggeri i Hanseforbundet. Årsag nok for vores brygmester til at genoplive denne tradition. Overgær, seks malt sorter og "Topaz" aroma humle fra New Zealand, giver en funklende, sommer-frisk og ubehandlet hvede øl med subtil frugtsmag. Ohøj!
Smagsnoter:
En sommer-frisk, sprød og ufiltreret hvedeøl. Fløjlsagtig-orange farve, brygget med over-gæret bayersk gær og i alt seks forskellige malt sorter. Tør-humlet med "Topaz" aroma humle fra New Zealand resulterer i en funklende hvedeøl med delikat frugtsmag, der minder om banan, eksotiske frugter og et strejf af krydderi.
Svagt skum. Aroma af karamel, hvede og banan. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let tør hvede og malt, går over i karamel, krydderier og banan. Mellem humlet, let bitter, let tør.

En mørkeorange weissbier, jeg vælger at kategorisere som dunkelweizen, men den er virkelig midt mellem de to kategorier, med karamelsmagen og dovne karbonering ligger den tættest på dunkel. En mere bitter og tør weizen end gennemsnittet, endda tørhumlet, den tjerner bedst ved lidt opvarmning hvor førnævnte egenskaber kommer til sin ret. Ikke kraftigt humlet, men fint smagbar. Den friske perlende og frugtagtige gærsmag? Ikke i denne weizen, men skiller sig ud ved at være noget anderledes. 6 forskellige malt og 5 forskellige humler - måske for meget og forskellige smagsnoter,  men det er modigt. 4 glas!



Bryggeri: Ratsherrn Brauerei
Øltype:  Weisen/Dunkelweizen
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle (Hallertauer Mittelfrüh, Herkules, Tradition, Saphir, Topaz), gær,
ABV: 5,4%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar