torsdag den 21. juni 2018

L'Arogante Blond

Købt for 2,15 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Ikonisk al brygget af en kroindehaver i La-Roche-en-Ardenne og en brygger fra Gent som blev genopfundet af to venner af idéhaverne. Brygget hos Proefbrouwerij.

Bryggeriets beskrivelse:
Dens egenskaber:
L'Arogante er en lys øl, der brygges fra lyse bygmalte. Tre forskellige slags humle giver den sin typiske blide bitterhed og unikke frugtagtige aroma.

14,5 ° Plato
7,2% alkohol (vol)
45 IBU
15 EBC

 
Navnet:
Dets navn har to betydninger. Det er ikke kun fusionen mellem La Roche-en-Ardenne og Gent, men det er også en arrogant øl med attitude, fordi det hævder at være den mest belgiske og "humlest". ... Arrogance er langt fra at være en belgisk kvalitet, men vi føler, at vi kan være stolte af vores land og dens store ølkultur. Desuden er La Roche-en-Ardenne og Gent to smukke belgiske byer.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af blomster, krydderier, citrus og honning fra gær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i blomster, krydderier, citrus og honning fra gær. Mellem humlet, bitter.

De kraftigt humlede belgiere plejer at være rigtig godt aromahumlet men med noget normalt bitterhed, fx Duvel Tripel Hop serien, Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel. Denne er direkte modsat - Temmelig bitter, der sagtens kan måle sig med amerikanske IPA, men knap så humlet. Jeg foretrækker aromahumle frem for bitterhed, hvis jeg skal vælge. Bitterhumle er mere krads og mangler det friske pift og mangfoldige smage. Bitterheden og krydderier/citrus dominerer smagen mens dens forekommer mere mangfolding i aromaen. Synd og skam! 4 glas!

Bryggeri: De Proefbrouwerij
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,2 %
Bitterhed: 45 EBU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar