mandag den 25. juni 2018

Fisser Ne Flierefluiter Hop! Hop! Hoera!

Uha, skummet var lige ved at hælde over og ødelægge mit nye stykke pap

Købt for 1,31 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Kontraktbryggeri og drikkevarebutik i Prik & Tik-kæden, placeret i Zammel i det bryggeritunge område omkring Geel.

Bryggeriets beskrivelse:
Med sloganet "bitter i munden bliver hjertet sund" og fordi øl og humle er uadskillelige, valgte vi denne formel som 3. efterkommer i Flierefluiterfamilien.
Som navnet antyder: vores mest bitre øl med humle som: Tomahawk, Cascade, Saaz og Amarillo. Det er sand IPA-stil med tør humling (Amarillo og Hallertau Blanc). Dette resulterer i en dejlig bitterhed på 35 IBU.

Det er en smuk lys tørstslukker, der bedst nedes ved en temperatur på 6 ° C i en Flierefluiter glas. Eftergæring i flasken.
Ekstrem kraftigt, blivende skum. Aroma af citrus, græs samt honning og banan fra gær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus og græs. Kraftigt humlet, bitter, tør.

Først skal nyderen abstrahere fra, det nærmest er skum, der hældes af flasken - i flere minutter daler forventningerne, da denne påståede IPA dufter typisk belgisk frugtig med honning og banan fra gæren. Efter 5-10 minutter gøres frygten til skamme, det er næsten en fuldbyrdet amerikansk IPA, den påståede bitterhed på 35 IBU lyder i underkanten af realiteterne, måske fordi bryggen samtidigt er ægte belgisk tør. Citrus og græs dominerer fint hånd i hånd med mindre tydelige humlenoter - krydderier, blomster med lidt gærnoter sidt i smagsforløbet. Humlestyrken når ikke ekstreme amerikanske IPA'ere, men de har så sjældent denne brygs bitterhed. En blanding af am. IPA og saison? Frisk med kunne godt tænke mig større humlediversitet. 4 store glas!

Bryggeri: Brouwerij Fisser
Øltype: Amerikansk IPA

Ingrediense
r: Vand, bygmalt, humle (Tomahawk, Cascade, Saaz, Amarillo og Hallertau Blanc) og gær
ABV: 5,8 %
IBU: 35

Ingen kommentarer:

Send en kommentar