tirsdag den 26. juni 2018

Abbazia Tre Fontane Tripel

Købt for 4,85 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Trappistkloster i Rom bestående af tre kirker, den første af dem helt tilbage fra Kejser Neros tid, da det blev rejst på stedet, hvor St. Paul blev halshugget af Kejser Nero. Efter omskiftelig tilværelse, endda rømning af Napoleon i 1812, blev ejendommene lejet af munkene og købt af staten i 1886 og sekulariseret. Som en del af kontraken, skulle munkene bygge moderne dræningsanlæg og plante træer, bla. eukalyptusfor at skabe et sundere miljø. I maj 2015 blev Tre Fontane det ellevte Trappist-kloster til at producere og sælge Trappist-øl. Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Overgæret øl produceret med en opskrift fra Fællesskabet af Trappist-munke fra Tre Fontane.Dybgul farvet øl med en skarp og moderat frugtagtig smag med eukalyptus, der giver frugtbare noter og karakter. Sødmen er afbalanceret med en god bitterhed som følge af humle og høj kulsyre giver en tør finish til ganen. Den søde eftersmag styres af krydderier, som med sin balsamiske noter renser og opfrisker smagen; Selvom indtryk af lys øl, er fyldigheden gennemsnitlig. Det høje alkoholindhold giver en følelse af raffineret varme til de balsamiske toner af eukalyptus.Alkoholindhold 8,5 °75 cl flaske og 33 cl.
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af urter/krydderier (eukalyptus) og gær (banan). Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i urter/krydderier (eukalyptus) og gær (banan). Svagt humlet, let sød, let tør.

Totaltdominerende eukalyptus noter i aromaen, der heldigvis forekommer lidt mere afdæmpet i smagen, omend stadig dominerende. Bevæger sig omkring neutral bitterhed og ender lidt til den søde side. Varm alkoholsmag, maltsmagen er knap så kraftig. Burde måske kategoriseres som krydret øl - for det er tættere på dens egenskaber. Falder ikke i alles smag, for selv om eukalyptus er blandt de mest typiske sydeuropæiske dufte, vil jeg hellerede nøjes med at dufte til dem mens jeg drikker en øl blot "krydret" med humle. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Abbazia delle Tre Fontane
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, eukalyptus blade, humle, gær
ABV: 8,5% 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar