fredag den 15. juni 2018

Kempisch Vuur Jeneverbier

Købt for 1,57 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

I midten af ​​80'erne startede Guy Pirlot som hjemmebrygger, i 1998 blev det et officielt bryggeri, i 2001 startede produktionen hos Proefbrouwerij. Fra 2007 til 2010 blev der arbejdet så eget bryggeri der endte med at ligge i Zandhoven, 15 km øst for Antwerpen. Der produceres også spiritus og whisky.

Bryggeriets beskrivelse:
Kempisch Vuur Jeneverøl er en lys øl, der er meget lys i farver (7 EBC). En urt på 14,5 ° P bringer alkoholindholdet efter gæring i flasken til 6,5 vol%. En let drikkebar øl.

Man mistænker at gin blev føjet til den øl. Intet er dog mindre sandt. Jenever bier adskiller sig fra de andre øl, fordi enebær blev brugt under brygnings processen. Dette giver øl et specielt strejf, der minder om jenever. Allerede før kun en drink har været fuld, er enklen allerede tydelig synlig i næsen. Eftersmagen forvirrer bitterheden.

Denne øl skal nydes sammen med andre. Denne gin blev fyret på stedet, og humle blev forarbejdet, så der blev skabt en komplet smagspalle af øl og gin. En særlig oplevelse: enebær i øl og humle i gin.
Svagt skum. Aroma af krydderier, urter og citrus. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, urter og citrus. Mellem humlet, let bitter.

Joh, den både dufter og smager af de tilsatte enebær og joh, det er da sjovt! Det gør den såmænd hverken værre eller bedre, men giver den en pudsig distinkt egenskab. Kan sagtens drikkes, i hvert fald af øldrikkere, måske også af gindrikkere, men nok ikke af sportsjournalister hentet ind fra provinsens håndboldhaller - for den smager ganske  tydeligt af enebær med den karakteristiske gransmag. Frisk og distinkt. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Pirlot
Øltype: Frugt-/grøntsagsøl
Ingredienser: Vand, bygmalt (Hvede, Münich), humle, majs, enebær, gær
ABV: 6,5 %

Farve: 7 EBC
Bitterhed: 32 EBU 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar