mandag den 4. juni 2018

Triomfbier Vooruit

Købt for 1,36 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Vooruit er et levende kunstcenter med 300.000 årlige besøgende. Siden 1982 har vi tilbudt utallige kulturelle arrangementer, der fokuserer specielt på scenekunst, musik, bøger og by og udvikling. Vooruit organiserer 500 til 600 af vores egne aktiviteter årligt. Udover dette samarbejder vi også med et stort antal partnere, som kompletterer og styrker vores tilbud gennem vores huseudlejning.Centralt beliggende i Gent med en café med (vegetarisk) mad eller drikkevarer.


Bryggeriets beskrivelse:
I anledning af sit 100 års jubilæum ønskede Gent Kunstcenter Vooruit at fejre sin brygningsaktivitet i det tidlige 20'ende århundrede. I denne sammenhæng blev Bryggeriet Dupont bedt om at brygge en øl efter deres ønsker.
I betragtning af succesen med denne nye øl i denne begivenhed , begyndte bryggeriet at producere det for alle sine forbrugere.Ravfarvet økologisk * øl, tør og bitter med en røgfyldt (eller mere specifikt tørv) note i smag og smag. Denne fenoliske egenskab opnås ved anvendelse af en lav procentdel malt, der er særligt tørret med skotsk tørv (whisky malt).
Kraftigt skum. Aroma af røg, karamel og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter røget malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter (blommer). Svagt humlet, let bitter.

Dominerende røgsmag balanceret ganske let bittert tæt på neutral bitterhed. En anelse krydderi, lidt tydeligere mørk frugtsmag sidst i smagsforløbet. Den røgede del nærmer sig på ingen måder Aecht Schlenkerla i intensitet og tørhed, men mindre har i dette tilfælde også ret. Svag maltsmag og forholdvis letdrikkelig røgøl. 4 glas!

Bryggeri: Vooruit brygget hos Brasserie Dupont
Øltype: Klassisk Røgøl
Ingredienser: Vand, bygmalt, sirup (hvede), humle, gær
ABV: 6 % s
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar