lørdag den 2. juni 2018

Bisseghemse Loetepoepe

Købt for 1,26 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Philippe Verschaete bor i rækkehuset på Heulsestraat nr 3 i Bissegem, en forstad til Kortijk. Han gør mere end blot at mindes de gode dage, hvor landsbyen Bissegem havde hele syv bryggerier. Så han har startet egen mini-café med egen udviklet øl, en butik med lokale øl og souvenirs, et arkiv med gamle kort og artikler, salg af lokale produkter fx honning - samt udgivelse af et lokalhistorisk magasin.

Bryggeriets beskrivelse:
Ligesom alle kommune i regionen omkring år 1900, havde Bissegem trods sin beskedne størrelse,hele syv bryggerier. Med lukningen af  bryggeriet Vandenbulcke-Vandoorne den 18. august 1965, stoppede dette kapitel. I 2005 besluttede nogle Bissegem-venner at brygge deres egen øl. Dermed blev en kraftig blonde på 6,9 ° født. En glitrende lys øl med et behageligt, typisk kraftigt og smukt hvidt skum. Den blide smag med friske krydrede citrus noter og den varme eftersmag gør den komplet som velsmagende øl! Det spændende navn på denne krydrede blonde minder os om en figur i Bissegem landsby.Bryggen blev lanceret i 2005 af Cynthia Reekmans, Miss Belgian Beauty 2005 og Kortrijk oldermand Stefaan Bral. Loetepoepe brygges hos Brouwerij De Graal i Brakel.
Kraftigt skum. Aroma af citrus, krydderier, pærer og frugt fra gær (banan). Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, krydderier, pærer og frugt fra gær (banan). Mellem humlet, let bitter, let alkalisk.

Den brede term "Blonde", men vi er nok tættest på en stærk alkoholdig wit uden direkte hvedeegenskaber. Tydelige citrus og krydderinoter, sidstenævnte smager dog ikke helt som koriander. Den let alkaliske smag skubber den endnu tættere på wit. Svagt maltsmag i forhold til alkoholstyrken, men frisk og fungerer fint som en falsk wit. 4 glas!

Bryggeri: Bisseghemse brygget hos De Graal
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, krydderier og gær
ABV: 6,9 % 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar