fredag den 1. juni 2018

Flensburger BrauArt Dark Amber

Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 33 cl. flaske med patentlåg.

Det ærketyske traditionelle Flensburger Brauerei, som alle vi hjemmebryggere elsker enten pga. den dejlige Flensburger Pilsener eller måske endnu mere pga de pragtfulde bügelflaschen. Nu har bryggeriets lanceret en serie af overgærede øl med belgiskinspiret blonde og en dark amber.

Bryggeriets beskrivelse:
Karakteren af en krydret Amber Ales parret med en klassisk engelsk brun ale, som giver denne specialitet ikke kun lethed og fremragende drikkebarhed, men også den mørkere farve fra den ellers ravfarvede Ale.

Fire specielle Kara-Malte og Pale-Ale-Malt giver den mørke Amber blide karamel, kaffe og chokolade noter samt en dyb brun skinne. De specielle gæringsaromaer fra den engelske ale-gær kombineret med fine noter af søde frugter fra den udsøgte tyske aroma humle »Hallertauer Tradition« og det lette citrusindtryk af den amerikanske »Cascade« smelter sammen i denne ølspecialitet af den fineste Flensburg-bryggekunst.

Farve: Dyb brun med røde refleksioner, næsten uigennemsigtig

Krop: Komplekse maltaromaer afrundet med fine gæraromaer, 15,3 ° Plato

Alkohol: 6,6% vol.
Humle aroma: Bær-lignende, fin citrus noter, let bitterhed
Svagt skum. Aroma af mørke frugter og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i brød og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

Temmelig mørk, med tydelig brød- og gærnoter. Balanceret til det let søde uden smagsbar aromahumle bortset fra en meget svag eftersmag. Udmærket maltstyrke men mangler bitterhed og humle og ender som endnu en tysk misforståelse - for sød og for kedelig! 3 glas!

Bryggeri: Flensburger Brauerei
Øltype:

Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Hallertauer Tradition, Cascade) og gær
ABV: 6,6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar