søndag den 10. juni 2018

De Bie Stoute Bie

Købt for 1,36 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Brouwerij De Bie (Bryggeri Bien) blev grundlagt i 1992 bryggeriernes humlehaver i landsbyen Watou i nærheden af Poperinge og den franske grænse. Det er en af ​​de mindste håndværk bryggerier i Flandern. I 2001 flyttede bryggeriet til Loker til det velkendte værtshus "D'Hellekapelle". I 2011 flyttede Brouwerij De Bie til Wakken (Dentergem), i en fuldstændig renoveret bondegård, hvor du kan se brygprocessen, fra humle  til aftapning. Du kan også smage 10 fremragende øl med deres egen karakteristiske smag.

Bryggeriets beskrivelse:
Udseende: meget skum
Aroma: Sødme, karamel, ristet malt, kaffe, chokolade, kanel
Smag: Sødme, karamel, slik, anis, lakrids, blid

Stout Bie elsker meget skum. Han fordyber dig i aromaer af karamel, kaffe, kanel og chokolade, mens han spreder en duft af brændt malt. Med sin søde, søde smag tager han dig tilbage til din barndom af karamel, slik, anis og lakrids. Og selvfølgelig drengestreger. Nyd den!
Ekstrem kraftigt skum. Aroma af karamel og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af meget sødt malt, går over i karamel og mørke frugter. Meget svagt humlet, meget sød.

Den forventningsfulde nyder må vente et par minutter til den ekstreme skum har lagt sig - allerede med lidt bæven, for bortset fra karamel og mørke frugter, ikke meget aroma, der ligner stout. Det bliver desværre værre! Den er så ekstrem sød, den næsten bryder min skala. Den er mindst lige så sød som Ceres nisseøl og Flensburgers Brauerei maltdrik. I de to små slurke, jeg turde tage, fandt jeg ingen andre smagsnoter end karamel og mørke frugter - og nu har jeg fået sukkerchok! Overraskende nok, er FG på 1.010, hvilket ikke er specielt sødt - så den har sandsynligvis kun fået en enkelt knivspids humle. Det er ikke drengestreger - det er hærværk! Et sjældent 1 glas!
Bryggeri: Brouwerij De Bie
Øltype: Sweet Stout

Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 5,5 %
 
FG: 1.010 - målt af mig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar