onsdag den 20. juni 2018

Gulden Spoor IPA

Købt for 1,42 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Brouwerij Gulden Spoor startede i 2003 i landsbyen Gullegem, nordvest for Kortrijk, i en nedlagt lade. Bryggerne Kim Olievier og Björn Desmadryl brygger efter gammel håndværks tradition og lokalt dyrkede råvarer. Årlig kapacitet på 1500 hL.

Bryggeriets beskrivelse:
 GULDEN SPOOR IPA er en lys øl med et fast og klart skum.

Ved at bruge en bred vifte af belgiske humler er denne håndværks India Pale Ale intet mindre end en sand leder i sin klasse.

Øllens alkoholindhold øger intensiteten af den udtalte humlethed, som giver en åben palette med stærk bitter smag til bløde frugtagtig karakter. Aromaen har en rund humlethed der spænder fra frugtagtig mango og citrus til krydderier med peber touch.

Gulden Spoor IPA egner sig derfor perfekt til kulinariske kombinationer med både kød og fisk.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af citrus, græs, krydderier og karamel. Mellem karboneret, ufiltereret.

Smag af bitter malt, går over i citrus, græs, krydderier og karamel. Kraftigt humlet, bitter.

Europæisk humlet (belgisk) IPA med en pæn del caramalt, dermed med nogle karamelnoter, heldigvis kun understøttende, det er de tydelige, distinkte forskellige humler, der dominerer. Tydelig citrus, græs og krydderier, nogen lunde ligeligt fordelt. Pænt humlet igennem med matchende bitterhed og maltstyrke, omend alkoholstyrken er over gennemsnittet og forfriskende med en europæisk humlet IPA. 4 store glas!


Bryggeri: Brouwerij Gulden Spoor
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær
ABV: 7 %
Bitterhed: 45 EBU 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar