fredag den 1. juni 2018

Flensburger BrauArt Blonde

Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 33 cl. flaske med patentlåg.

Det ærketyske traditionelle Flensburger Brauerei, som alle vi hjemmebryggere elsker enten pga. den dejlige Flensburger Pilsener eller måske endnu mere pga de pragtfulde bügelflaschen. Nu har bryggeriets lanceret en serie af overgærede øl med belgiskinspiret blonde og en dark amber.

Bryggeriets beskrivelse:
Med forbillede i belgiske kloster øl men stadig brygget i henhold til den tyske renheds lov, en all-round balanceret smag. Brygget med karakteristisk overgæret øl med særlig gær fra Belgien og tre fine bygmalt og lys hvede malte. Samspillet af frugtagtig-krydret gær og blid malt aroma er harmonisk suppleret med subtile bitre toner af den slovenske aroma humle "Styrian Golding Celeia". Et mesterværk fra Flensburger Braukunst. Farve: Gylden gul, let opalescens (på grund af gær turbiditet). Krop: Afbalanceret, komplekse gæraromaer, 13,8 ° PlatoAlkohol: 6,1% vol. Humle aroma: Fint krydret, let bitterhed
Svagt skum. Aroma af banan fra gær, krydderier og lidt blomster. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af let sød malt, går over i banan fra gær, krydderier og lidt blomster. Svagt humlet, sød.

Det gode er, at den er fuldmaltet. Det mindre gode er, at forbilledet ligner Leffe og Grimbergen. Allerede på aromaen afsløret de ensidige, dominerende banannoter uden modspil fra den svage humle, hvis krydderier lige smages men totalt sat til vægs. Fuldsød afslutning og letdrikkelig til humlefornægtere og en anelse bedre med især kraftigere maltsmag end forbillederne Leffe og Grimbergen, jeg havde håbet på lidt større ambitioner men flasken kan altid bruges bagefter. 3 glas!

Bryggeri: Flensburger Brauerei
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle og gær
ABV: 6,2 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar