søndag den 3. juni 2018

Frejdahl Brynhild Viking Voyager

Købt for 99,95 kr i Føtex for 75 cl. flaske med korkprop.

Frejdahl Bryggeri er et samarbejde mellem forfatter og idémand Jim Lyngvild og Vestfyen. Lyngvild har stor forkærlighed for skandinavisk pre-middelalder og har bor i en selvdesignet borg på Fyn. Både navne, historier og inspiration stammer fra Skandinavien, brygmester er Christoph Behnke fra Vestfyen.

Bryggeriets beskrivelse:
Hendes navn var Brynhild Budlasdatter (ca. 725-775). Hun var Valkyrie og skjoldmø i Norge og mor til Dronning Aslaug af Danmark, gift med Ragnar Lodbrog. Illustrationerne, der pryder både æsken og flasken, forestiller et væveri fra Överhogdal fra vikingetiden. Man sagde, at når Valkyrierne drog i krig, vævede de menneskenes skæbner i tarme og sang spydsangen. En uhyggelig stridssang fra ca. år 1014.
Brynhild er gylden og varm som en nordisk solnedgang. Aromaen er præget af citrusnoter, der blander sig med duftnoter af sød malt, roser, mandarin og hvidvin. I munden kan man straks fornemme Brynhilds kraftgivende egenskaber. Varmende alkohol lægger sig på tungen og bliver afløst af en kaskade af lyse smagsnuancer som biscuit fra malten og grapefrugt, papaya og blåbær fra humlen. Brynhilds hemmelighed ligger også i brygning med dansk mjød, lagret på fade fra Moscatel produktion.
Nydes bedst som afslutning på en god middag.
Brynhild fås på 75 cl. flaske med korkprop pakket i en eksklusiv æske.
Forhandles i Bilka og føtex samt i udvalgte specialbutikker. Alk. 12,0%
Mellem skum. Aroma af karamel, krydderier og mørke frugter fra gær. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter fra gær. Svagt humlet, let sød.

Uden at lave læst beskrivelsen, troede jeg i første omgang den smager af musvocado sukker, hvilket viste sig at være blandingen af mjød og Moscatelfade. Det siger sig selv, at det er sukker på sukker hvilket bryggen bærer stort præg af. De musvocado-lignende noter blandet med gærnoter med mørk præg, bla. blommer og mandarin. Interessant ? Nok mest for de sukkerglade, der også kan hælde en sød barley wine ned, dog en uretfærdig sammenligning, da maltsmagen er forholdsvis svag i denne bryg. Kniber dig til 4 glas!


Bryggeri: Frejdahl Bryggeri brygget hos Vestfyen
Øltype: Ale med mjød
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, dansk mjød, humle, gær
ABV: 12 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar